Ga naar de inhoud
Basisrecept: de lekkerste poffertjes
Basisrecepten 03 oktober 2014

Basisrecept: de lekkerste poffertjes

Basisrecept: de lekkerste poffertjes

Ik ben zelf een onwijze fan van poffertjes, dus ik moest het eens proberen om ze zelf te maken. Ik schrok vaak af door het toevoegen van gist aan het beslag. Een gedoe leek me dat. Niets is minder waar! Het beslag heb je binnen 5 minuten gemaakt en daarna hoeft het enkel een uurtje op een warme plek te staan, zodat het gist zijn werk kan doen. Door het gisten verdubbelt het beslag bijna en wordt het lekker luchtig.

In veel recepten zie je dat er gebruik wordt gemaakt van boekweitmeel, half om half met tarwebloem. Ik ben weer eens eigenwijs geweest en heb gewoon ’tarwebloem’ gebruikt, dat had ik nu eenmaal al in huis. En yesh, ze waren superlekker!

Basisrecept: de lekkerste poffertjes

recept
Basisrecept: de lekkerste poffertjes

Wist je dat het heel makkelijk is om zelf de lekkerste poffertjes te maken? Je moet alleen niet bang zijn voor het gisten, want dat is zo gebeurd.

10min+ 75min gist/baktijd
4

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 350 milliliter melk
  • 1 ei

Extra:

  • Ongezouten roomboter
  • Poedersuiker

Bereiding

  1. Neem een beslagkom en meng hier de bloem, het suiker en het zout in. Het zout moet niet rechtstreeks met de gedroogde gist in contact komen.
  2. Voeg na het mengen de gist toe en vervolgens de melk. Meng dit goed met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg ook het ei toe, meng goed en dek de bak af met een vochtige theedoek. Zet voor een uur op een warme plek.
  3. Na een uur vul je een spuitbus of zak met het beslag en vet je de poffertjespan in met ongezouten roomboter. Zet op medium vuur. Wanneer de pan is opgewarmd spuit je de poffertjes in de pan.
  4. Het verschilt per pan en per gasfornuis hoeveel tijd het omdraaien van de poffertjes kost. Bij mij duurde het maar 10 – 20 secondes. Gebruik een vorkje of een satéprikker om ze om te draaien. Wanneer beide kanten gaar zijn, leg je de poffertjes op een bordje met een klontje roomboter en een flinke lading poedersuiker 😉

Let me know wat je ervan vond of hoe jouw poffertjes eruit zagen. Tag me in jouw kiekje via Instagram of Facebook! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Basisrecept: de lekkerste poffertjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. Aantal stemmen: 23

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Basisrecept: de lekkerste poffertjes

  1. Niet om het een of ander maar volgens mij worden poffertjes origineel van boekweit gemaakt en niet van gewone bloem of meel of zo. Voordeel van boekweit: dat is praktisch gluten vrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *