Monchou toetje met frambozensaus Met dit heerlijke en makkelijke monchou toetje hoef je in ieder geval geen stress te hebben over de laatste gang van je etentje! Makkelijk MonChou toetje Dit monchou toetje in een glaasje is ideaal, omdat je het rustig van te voren kunt klaarmaken. Als je een etentje geeft voor meer dan vier personen dan is het nog wel eens stressen om alle gangen op tijd op tafel te zetten. En laten we vooral niet vergeten om zelf ook te genieten van je etentje. Ik betrapte mezelf er regelmatig op dat ik aan het einde van de avond me af vroeg of iedereen het wel gezellig had gehad, ik had er namelijk weinig van meegekregen. Dan heb je het jezelf íets te moeilijk gemaakt in de keuken. Monchou toetje to the rescue! Monchou in een glaasje Wat kun je verwachten van monchou in een glaasje? Eigenlijk is het een eenpersoons monchoutaartje in een glas naar keuze. Met een heerlijke bodem van digestive koekjes, daarop een frisse monchouvulling met wat limoen, een toef slagroom, afgetopt met een zoete frambozensaus en een verse framboos on top. Je kunt de glaasjes ’s middags al vullen t/m de slagroom, daarn zet je ze in de koelkast en haalt ze voor het hoofdgerecht uit de koelkast, zodat ze kunnen wennen aan de temperatuur. Vlak voor het serveren sprenkel je de frambozensaus over de monchou glaasjes heen en zet je de framboos erop. En och, wat is dit lekker! Het allerbelangrijkste natuurlijk. recept Monchou toetje met frambozensaus Met dit heerlijke en makkelijke monchou toetje hoef je in ieder geval geen stress te hebben over de laatste gang… Printen 35 minuten 4 Ingrediënten 8 digestivekoekjes (tarwebiscuits) Halve theelepel kaneel 50 gram boter 200 gram monchou zacht en luchtig (kuipje) 60 gram poedersuiker 1 limoen 125 milliliter slagroom 1 zakje vanillesuiker 100 gram frambozen (+ 4 mooie om te versieren) Eetlepel suiker Bereiding Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk (in de blender of tussen een bakpapiertje met een deegroller) en meng dit met de kaneel. Zet een steelpannetje op met de boter. Haal van het vuur wanneer de boter is gesmolten en doe de koekkruimels hier in. Meng goed met een lepel en zet even weg. Mix ondertussen de monchou, met de poedersuiker en het sap en rasp van een halve limoen goed door elkaar en zet weg wanneer je een zijdezachte structuur hebt bereikt (daar is ‘ie weer). Neem een nieuwe kom en mix hier de slagroom met het zakje vanillesuiker in stijf. Ga nu de glaasjes vullen. Begin met de koekkruimels en druk ze goed aan met je vingers. Vervolgens verdeel je de monchouvulling over de glaasjes, dit gaat het makkelijkst met een spuitzak met een ronde spuit. Hierna is de slagroom aan de beurt. Dek de glaasjes af en zet in de koelkast. Leg vier mooie frambozen apart. Neem een steelpannetje en breng hierin de frambozen, met de eetlepel suiker en het resterende limoensap aan de kook. Laat even koken terwijl je goed blijft roeren en de frambozen uit elkaar vallen. Pureer vervolgens met een staafmixer en haal het hierna door een zeef (zo komen er geen pitjes van je frambozen in je sausje). Haal de glaasjes een half uur of uur voor serveren uit de koelkast zodat de glaasjes op temperatuur kunnen komen (anders beslaan ze). Sprenkel het frambozensausje er overheen en plaats een mooie framboos bovenop. Ready is je perfecte dessert! Monchou toetje bewaren Je kunt deze monchou toetjes in een glaasje al enkele dagen van tevoren bereiden. De toetjes zijn maximaal 2 – 3 dagen in de koelkast te bewaren.
Hoi, het recept lijkt me heel erg leuk alleen Ik heb even een vraagje: wordt de monchou niet te zuur met de limoen(smaak) erbij? Alvst bedankt Beantwoorden
Hi Jila, nee zeker niet! Monchou is eigenlijk ook helemaal niet zuur van zichzelf, vooral heel zacht van smaak. De limoen maakt het lekker fris. Beantwoorden