Malteser taart Een fantastisch lekker recept voor een over de top malteser taart. De koning der chocoladetaarten, als je het mij vraagt. Malteser taart De Koning der Chocoladetaarten. Die titel verdient deze taart Γ©cht, vind ik. Ook al ben je geen waanzinnige chocoladefreak, oh my wat is deze taart lekker! Al maanden stond deze taart hoog op mijn lijstje. Ik hou heel veel bloglijstjes bij, met recepten waar ik nog over wil bloggen, foto’s die ik nog moet bewerken en kookboeken die ik nog wil lezen. Maar mijn langste lijst is mijn ’to-bak-lijstje’. En daar stak dit recept met kop en schouders bovenuit: de Chocolade Maltesertaart. Al een tijdje was ik recepten aan het vergelijken en dingen aan het uitproberen, tot ik deze ultieme combinatie bedacht. Hij heeft werkelijk alles wat je in een chocoladetaart kunt wensen. Een smeuΓ―ge chocoladecake, waarbij je de opgeklopte eiwitten met veel beleid door het beslag vouwt waardoor het een luchtig geheel blijft. Tussen en over de chocoladecake smeer je een heerlijke chocoladecrΓ¨me, waarbij de grote truc ‘m zit in de toevoeging van een flinke snuf zout, die het zoete van de crΓ¨me doorbreekt. En natΓΊΓΊrlijk: het schild van crunchy Maltesers aan de buitenkant. Al die factoren samen maken een geweldig lekkere combinatie en het resultaat ziet er prachtig uit. Een taart waar je flinke punten mee scoort! Hou je wel van chocoladetaarten? Probeer dan ook eens deze chocolade truffeltaart met salted caramel! Taart met maltesers maken Ik schaamde me eigenlijk toen ik dit recept uitwerkte. In totaal heb je namelijk VIER grote zakken Maltesers nodig om deze taart te bekleden. Helemaal gestoord eigenlijk, maar soit. Ik gebruikte uiteindelijk 3,5e zak, dus je kunt nog heerlijk snoepen tussendoor. Je maakt de malteser taart in een kleinere bakvorm (20 cm). En dat is maar goed ook, want door het bekleden met de Maltesers is ‘ie gelijk veel groter en gruwelijk machtig! Ik ben zelf enorm fan van deze taart, maar wanneer je vier zakken Maltesers echt teveel vindt, kun je er ook voor kiezen alleen de zijkant te bekleden met Maltesers. Ik zou dan alsnog wel de hele taart insmeren met de crΓ¨me. Je kunt ook een keer afwisselen met chocolate chips! Hoe je ‘m dan ook maakt: GENIET van deze taart! recept Malteser taart Een fantastisch lekker recept voor een over de top malteser taart. De koning der chocoladetaarten, als je het mij vraagt. Printen 120 16 IngrediΓ«nten Voor de chocoladecake: 4 eieren, gesplitst 200 gram fijne kristalsuiker 200 gram boter op kamertemperatuur 200 gram zelfrijzend bakmeel 125 gram cacaopoeder 1 flinke theelepel kaneel 2 theelepels bakpoeder Snuf zout 100 milliliter melk ChocoladecrΓ¨me en decoratie 300 gram ongezouten boter 275 gram poedersuiker 100 gram cacaopoeder 70 milliliter slagroom Theelepel vanille aroma Een halve theelepel zout (eventueel meer) 4 zakken Maltesers Bereiding Neem twee kommen en scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf met het snufje zout, tot er mooie pieken ontstaan. Zet de eiwitten nu even weg en verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Mix in de andere kom voor ongeveer 3-4 minuten de eidooiers met de 200 gram suiker tot er een lichtgeel mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de boter toe en blijf mixen. Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, kaneel en bakpoeder boven het mengsel en voeg ook de melk en het zout toe. Mix het geheel nogmaals goed tot het volledig gemengd is. Meng de eiwitten nu met een spatel door het chocolademengsel. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg daarna de rest van de eiwitten toe. Vouw het geheel zo rustig mogelijk door elkaar, zodat het beslag luchtig blijft. Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier en giet hier het chocolademengsel in. Bak de taart in ongeveer 50-60 minuten gaar. Bedek de bovenkant eventueel met aluminiumfolie, zodat de taart niet te donker wordt. Laat de taart goed afkoelen en maak ondertussen de chocoladecrΓ¨me. Neem een beslagkom en mix de 300 gram boter twee minuten tot het zacht is. Voeg ondertussen de poedersuiker en het cacaopoeder toe en blijf rustig mixen. Voeg dan ook de slagroom, het vanille aroma en het zout toe en en mix tot het goed gemengd is. Dit is je chocoladecrΓ¨me. Wanneer de taart goed is afgekoeld, snijd je hem met een groot mes horizontaal door midden. Beleg de bovenkant van de onderste laag met een dikke laag chocoladecrΓ¨me, gebruik hiervoor ongeveer een derde van de crΓ¨me. Plaats vervolgens de bovenkant van de taart op de chocoladecrΓ¨me. Smeer nu de rest van de chocoladecrΓ¨me met een spatel om de hele taart. Je gaat de taart nu mooi egaal ‘plamuren’. Let op dat de chocoladecrΓ¨me overal even dik verdeeld is, zodat je Maltesers er goed in blijven plakken. Nu komt het allerleukste van de hele taart: je gaat de taart met de Maltesers bekleden! Ik ben onderaan begonnen met één rij Maltesers om de taart heen en werkte zo elke keer een rij omhoog. Soms even passen en meten en Maltesers herverdelen, maar het resultaat mag er zijn!
Heey π Er is een youtuber die deze taart heeft gemaakt om zijn 15.000 abonnees te Vieren, en zo ben ik hier beland. π Als je de video wil zien; de youtuber heet altijdmelvin Beantwoorden
Hoi! Ik heb een vraag, ik heb stap 3 gedaan maar het mengsel is super droog. Is het niet ipv 100 milliliter melk, 100 centiliter melk? Groetjes Beantwoorden
Het is echt 100 milliliter, maar inderdaad een stevig beslag. Is het ook nog droog nadat je de opgeklopte eiwitten er doorheen hebt gespateld? Kost wat armkracht, maar dan zou het wel soepeler moeten zijn π Beantwoorden
Leuke taart! Met M&M’s is de taart ook leuk (al die verschillende kleurtjes). Bij ons waren de maltesers op, maar dit gaat ook prima! Beantwoorden
Deze ga ik (proberen te) maken voor de 7e verjaardag van mijn dochter. Laat nog wel even weten of hij is gelukt! Beantwoorden
Heerlijke taart, zo ziet hij er tenminste uit! Ik wil hem graag maken maar heb eerst een vraag. Bij iedere chocolade topping die ik tegen kom wordt slagroom gebruikt. Nu kan ik gewone ‘melk’ nog wel vervangen door ‘sojamelk’ maar waar vervang is de slagroom mee? I.v.m. lactose allergie? Groetjes, Linde Beantwoorden
Hi Linde, de slagroom is eigenlijk puur voor de creamyness, maar kan ook gewoon vervangen worden voor (lactosevrije) melk! Ik zou dan alleen niet voor magere melk kiezen, marr voor volle. Ik heb trouwens ook wel eens lactosevrije slagroom gezien en gebruikt, misschien dat dat ook nog een optie is? Beantwoorden
Hoi! Hoelang kun je de taart bewaren?? Ik heb het eigenlijk zaterdagavond pas nodig maar kan het alleen donderdag maken…. Beantwoorden
Hi Johanna, Ik zou je in dat geval als eerste willen adviseren om de crΓ¨me en taart donderdagavond alvast te maken, goed afgesloten te bewaren en als je er tijd voor hebt zaterdag pas in elkaar te zetten. Anders kun je de taart gerust een aantal dagen op een koele plaats bewaren en op het laatste moment de Maltesers erop plakken. SUCCES! π Beantwoorden
Hee, Ik merk dit met heel veel recepten, maar wij hebben een magnetron oven, hoeveel graden moet hij nou eigenlijk staan bij het bakken van de taart? Beantwoorden
Hi Esmee, dat is inderdaad lastig. Ik vind combi-magnetrons altijd weer een verhaal apart. Verschilt bijna per apparaat. Hier kun je het omrekenen: http://www.zoetrecepten.nl/blog/oventemperatuur-omrekenen/ Beantwoorden
Jaaaa.. ik ga m eindelijk maken morgen! Maar voor hoeveel personen is het eigenlijk?????? Beantwoorden
Ik gebruik altijd roomboter, maar een andere soort boter (ongezouten) kan ook gebruikt worden. Beantwoorden
Dat is inderdaad een uitdaging π Ik heb hem precies tussen de rijen maltesers door kunnen snijden. Af en toe weer een maltesertje terugplakken die eraf valt. Beantwoorden
Het is gelukt. Beslag bizar stevig hahaha bovenkant van de taart er wel afgehaald. Helaas wel beetje droog maar dat kan miss iets lang in de oven gelaten. Maar met de chocomousse ipv creme was dit een mega choco bom! Bedankt voor het delen:) Beantwoorden
Ja, spierballen kweken met dit beslag π cake hoort inderdaad niet droog te zijn, dus wss net iets te lang in de oven gehad. Beantwoorden
Alleen als hij niet gelijkmatig rijst, het is belangrijk dat de bolling mooi in het midden komt. Beantwoorden