Ga naar de inhoud
Healthy chocolade bananencake
Chocolade 15 januari 2017

Healthy chocolade bananencake

Healthy chocolade bananencake

Een super simpel én healthy chocolade bananenbrood: het ideale tussendoortje voor tijdens je school- of werkdag!

UPDATE. Drie jaar geleden deelde ik mijn healthy chocolade bananencake met jullie. De choco variant van mijn gezonde bananencake (of bananabread, what’s in a name), ik word er nog steeds gelukkig van. Met een beetje cacao kan je je cake supereasy pimpen én heb je binnen no time een healthy chocolade bananencake.

Ik heb de receptuur flink aangepast over de jaren heen, dus vandaag deel ik deze update van het recept met jullie! It’s gotten even better. Fijn voor je gezonde januari maand.

Healthy chocolade bananencake

recept
Healthy chocolade bananencake

Een super simpel én healthy chocolade bananenbrood: het ideale tussendoortje voor tijdens je school- of werkdag! UPDATE. Drie jaar geleden…

30 minuten
12

Ingrediënten

  • 150 gram verse dadels
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren (L)
  • 150 gram amandelmeel
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 50 ml natuurlijke olie
  • Snuf zout
  • 100 gram walnoten

Bereiding

  1. Week de ontpitte verse dadels voor ongeveer 10 minuten in een bak met heet water. Giet daarna af en laat uitlekken. Hak de walnoten grof en zet even opzij.
  2. Vet een cakevorm van 25 cm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Pureer de dadels en de bananen tot ze helemaal fijn zijn. Doe dit in een kom, voeg de eieren en olie* er aan toe en mix voor 2 minuten goed door. Voeg dan ook het amandelmeel, bakpoeder, de cacao en het snufje zout toe en mix voor maximaal een minuut tot alles opgenomen is. Schep tot slot met een spatel de walnoten er doorheen.
  4. Stort het beslag in de cakevorm**.  Zet vervolgens voor 45 – 50 minuten in de voorverwarmde oven. Check na 45 minuten of de caketester er schoon uitkomt, zo niet, zet de cake dan nog vijf minuutjes terug.
  5. Laat de cake een uur afkoelen en stort dan op een taartrooster. De chocolade bananencake is su-hu-perlekker als ze nog een beetje warm is, SO DIG IN!

* TIP: Wil je geen olie gebruiken? Vervang dit dan 1:1 door ongezoete appelmoes.
** TIP: Strooi eventueel nog een beetje havervlokken en gehakte walnoten er overheen voor een crunchy laagje.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze healthy chocolade bananencake gemaakt? Laat een berichtje achter in de comments of deel jouw creatie via FacebookInstagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten) met mij! <3

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Healthy chocolade bananencake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

18 berichten over “Healthy chocolade bananencake

  1. Deze chocolade bananencake is echt heeeeerlijk! Vanavond gemaakt en direct geproefd. Onwaarschijnlijk lekker!

  2. Hoi Mariette,

    Zou je de voedingswaarden er ook bij kunnen vermelden?

    Complimenten voor de mooie site en lekkere recepten!

  3. Hmmmmmmm wederom een heerlijk recept! Deze cake is heerlijk smeuïg en smaakt lekker zoet. Wat fijn dat het verantwoord snoepen is. Heerlijk bij een bakje koffie met opgeklopte melk 😉 Ik ben fan!

  4. Ik heb een vraagje. Het recept lijkt mij erg lekker, maar vanwege notenallergie kan ik de amandelmeel en de walnoten niet gebruiken :(. Weet u hiervoor een alternatief?

    1. Ah, wat vervelend. Je zou een volkoren meel kunnen gebruiken. Je hebt dan misschien wel een halve of hele banaan extra nodig om de smeuïgheid van het amandelmeel te compenseren. De walnoten kun je vervangen door lekkere zaden en pitten als topping.

    1. Rozijnen of vijgen bijvoorbeeld. Je kunt ze ook weglaten en twee extra bananen gebruiken. Dan wordt de cake wel wat minder zoet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *