Gezonde bananenijsjes De keuze is reuze met banaan! Ik maakte daarom deze gezonde bananenijsjes, ofwel nicecream. Heb jij ooit van nicecream gehoord? Uiteraard very nice, maar ook gezond! Moet je wel van banaan houden natuurlijk. Ondanks dat deze ijsjes niet stijf staan van de zuivel, geven de bananen en het scheutje amandelmelk een perfect romige textuur. Lactosevrij én vegan. Wist je dat nicecream geen combi van het woord ‘nice’ en ‘icecream’ is, maar afkomstig van de combinatie ‘banana’ & ‘icecream’. Spreek die twee woorden maar eens een paar keer achter elkaar uit en je zult begrijpen waarom. Mijn zus maakte deze gezonde bananenijsjes onlangs tijdens een diner voor ons. Gewoon tussen het hoofdgerecht en toetje in, want je hebt ze met je keukenmachine zó gemaakt. De basis van dit recept komt trouwens uit het (h)eerlijke boek van Gwyneth Paltrow. recept Gezonde bananenijsjes De keuze is reuze met banaan! Ik maakte daarom deze gezonde bananenijsjes, ofwel nicecream. Heb jij ooit van nicecream gehoord? Uiteraard… Printen 20 minuten 4 Ingrediënten 4 rijpe bananen 100 milliliter ongezoete amandelmelk Theelepel vanille extract 1 eetlepel ahornsiroop Crunchy topping: 30 gram ongebrande amandelen Twee theelepels ahornsiroop Snuf zout Bereiding Voorbereiding: pel de bananen, snij ze in plakjes en vries deze voor minstens vier uur in. Dit gaat makkelijk als je de plakjes op een vel bakpapier legt, met steeds een stukje bakpapier ertussen. Bereiding: hak de amandelen in stukjes en rooster deze kort in een koekenpan, tot ze lichtbruin zijn. Meng ze nu in een klein kommetje samen met de twee theelepels ahornsiroop en de snuf zout en zet even opzij. Doe de plakjes banaan, de amandelmelk, vanille extract en ahornsiroop in de blender en mix tot het een glad geheel is. Verdeel dit mengsel over vier bakjes of glazen en verdeel hier wat van de crunchy amandeltopping overheen. Serveer meteen!