Raw oreo cookies Oh yes, tijd om lekker te gezondigen! En wel met deze raw oreo cookies volgens recept van health- en genietqueen Rens Kroes. En oh my wat zijn deze raw oreo cookies lekkere gezonde snackjes. Geen suiker, geen boter en geen meel. Je moet er een kleine fight met je blender voor over hebben (gemalen dadels en noten vindt mijn blender altijd wat minder gezellig) maar dan heb je de perfectly healthy oreo cookie. Het koekje is gemaakt van gemalen havermout, een combi van noten en zachte dadels voor het zoetje. Gemengd met veel cacao, wat kaneel en amandel/kokosmelk krijg je een volle chocosmaak. De vulling bestaat uit een heerlijke vanille cream gemaakt van voornamelijk cashewnoten! Psssst. Deze koekjes zijn lactose- en glutenvrij. Let er wel op dat je glutenvrij verklaarde havermout gebruikt! Bron: Powerfood – Rens Kroes recept Raw oreo cookies Oh yes, tijd om lekker te gezondigen! En wel met deze raw oreo cookies volgens recept van health- en… Printen 60 min. 25 Ingrediënten Koekjes: 50 gram havermout 180 gram ongebrande amandelen 100 gram gram dadels, zonder pit 120 gram rauwe cacao 1/2 theelepel kaneel 4 eetlepels amandel/kokosmelk Vulling: 130 gram rauwe cashewnoten 1 theelepel vanille extract 1 eetlepel gesmolten kokosolie snufje zout 1 eetlepel agavesiroop Bereiding Voorbereiding: zet de cashewnoten de avond ervoor in een schaaltje met warm water te weken. Laat de dadels 15 minuten voor je de koekjes gaat maken in warm water weken. Let op dat je de pitten van de dadels hebt verwijderd! Voeg de ingrediënten één voor één toen in de blender, begin met de 50 gram havermout, voeg dan de 180 gram amandelen toe en blender het geheel. Voeg nu de dadels toe. Dit zal erg gaan plakken, dus probeer een beetje te blijven schudden met je blender of af en toe met een lepel door te roeren wanneer de blender uit is. Voeg nu ook de cacao, kaneel en melk toe en blender tot het volledig gemengd is. Haal het deeg uit de blender en maak er een bal van. Rol de bal uit op het aanrecht tot een platte lap deeg. Maak de lap zo dun als je je oreokoekje wilt hebben. Steek er nu met een rond prikkertje kleine rondjes in uit, in de vorm van een oreo. Leg de koekjes op een dienblad en zet ze hierna in de koelkast om op te stijven. Maak de blender schoon. Haal de cashewnoten uit het water en doe ze in de schoongemaakte blender. Voeg alle overige ingrediënten toe en mix het geheel tot een romige cashewroom en schep in een kommetje. Haal de koekjes uit de koelkast en schep de cashewroom met een theelepeltje op elk koekje en plak er vervolgens een ander koekje bovenop. Herhaal dit tot alle koekjes op zijn!