Brownie laagjestaart Oh my, deze brownie laagjestaart is niet alleen een enorme beauty, maar ook onwijs lekker! De perfecte verjaardagstaart voor chocolade liefhebbers. Chocolade verjaardagstaart Elke keer is het weer een uitdaging: hoe maak ik de volgende verjaardagstaart voor mijn nichtjes (&neefje) nog toffer? Zeker bij kids liggen de verwachtingen hoog. Gelukkig houden ze niet van marsepein en fondant, want daar ben ik niet zo van. Nee, taarten moeten vooral lekker zijn! En om ze dan ook nog eens mooi te maken, dat is de uitdaging. Brownie laagjestaart maken Voor mijn nichtje Cato maakte ik bijvoorbeeld een roze laagjestaart, superroze, superzoet en een superblij nichtje als resultaat. Voor mijn andere nichtje Frida maakte ik een epic ijsjestaart met discodip. Voor Sofie, mijn oudste nichtje (9 al geworden!) moesten het per se brownies worden. Geen discussie mogelijk. Zelfs geen oreo brownies! En omdat mijn zus vorig jaar al een brownietaart met losse brownies voor haar had gemaakt, besloot ik het anders aan te pakken: een brownie laagjestaart, overgoten met vloeibare ganache en afgetopt met framboosjes. Supereasy om te maken, want je maakt eigenlijk gewoon een gigantische hoeveelheid brownie beslag! Meer dan 25 volwassenen/kinderen hebben er van gesmikkeld en er was nog zat over. En oh my, deze brownie laagjestaart is niet alleen een enorme beauty, maar ook onwijs lekker! recept Brownie laagjestaart Oh my, deze brownie laagjestaart is niet alleen een enorme beauty, maar ook onwijs lekker! De perfecte verjaardagstaart voor chocolade… Printen 60 30 Ingrediënten 700 gram pure chocolade 675 gram ongezouten boter 750 gram fijne kristalsuiker 2,5 theelepel vanille aroma Een flinke snuf zout 375 gram bloem 10 eieren (L) Vier verschillende bakvormen: 24cm, 20cm, 16cm, 12cm Voor de ganache topping: 300 gram pure chocolade 200 milliliter slagroom Scheutje vanille aroma Verse frambozen Bereiding Voor het browniebeslag: Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Trucje: vet de bakvorm een beetje in, zodat het bakpapier hier aan vast plakt. Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, de snuf zout en het vanille aroma doorheen. Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren één voor één aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt. Verdeel het brownie beslag gelijkwaardig over de verschillende bakvormen, zodat elke laag even hoog wordt. De brownies moeten 20-35 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de vorm. Houd ze goed in de gaten! Laat de lagen goed afkoelen en maak ondertussen de ganache: Warm de slagroom op in een pannetje en voeg hier de blokjes chocolade aan toe. Roer goed, totdat alle chocolade is gesmolten en gemengd is met de slagroom. Giet er nog een scheutje vanille aroma doorheen en je ganache is good to go! Zet de eerste brownielaag op het plateau en giet er een laag ganache overheen, Herhaal dit met elke laag. Geef de ganache af en toe een duwtje zodat ze mooi over de rand van de brownielagen heen rolt. Top af met framboosjes en laat de ganache een beetje opstijven voor je serveert.
Als je wilt dat de ganache nog zacht is moet je het er vlak van tevoren overheen gieten. Anders kun je het beter iets langer van te voren overheen gieten zodat het wat uithardt. Beantwoorden