Chocolade ganache maken Een chocolade ganache maak je heel makkelijk zelf. Lees hier welke verhoudingen je voor de verschillende soorten chocolade of recepten aan moet houden. Recept: chocolade ganache maken Shame on me dat dit basisrecept nog niet online stond. Ik maak zo vaak chocolade ganache dat ik het bijna slapend kan. Daarbij helpt ook dat het heel erg makkelijk is. Er zijn twee dingen waar je rekening mee moet houden als je chocolade ganache maakt. Allereerst, de romigheid (of puurheid) van de chocolade. Deze bepaalt, samen met de hoeveelheid slagroom, de consistentie van jouw ganache. Witte chocolade is al vrij romig van zichzelf en heeft verhoudingsgewijs minder slagroom of melk nodig dan pure chocolade om eenzelfde vloeibare ganache te maken. Pure, melk- of witte chocolade ganache Als je de volgende verhoudingen aanhoudt zit je goed: Voor een witte chocolade ganache 2:1, ofwel 200 gram witte chocolade en 100 milliliter slagroom Voor een melkchocolade ganache 1,5:1, ofwel 150 gram melk chocolade en 100 milliliter slagroom Voor een pure chocolade ganache 1:1, ofwel 100 gram pure chocolade en 100 milliliter slagroom Bovenstaande verhoudingen zorgen voor een stevige ganache zodra deze opgesteven is. Daar kun je bijvoorbeeld een heerlijke ganache topping van maken voor op een chocolade cheesecake of als vulling voor een taart gebruiken. Chocolade ganache voor dripcakes Ik gebruik chocolade ganache daarnaast ook voor andere bakprojecten, waarbij het een andere consistentie moet hebben. Zoals mijn epic dripcakes waarbij de chocolade van de taart af druipt, maar wel weer op tijd op moet stijven, of voorsimpele chocolade truffels. Met pure chocolade hou ik deze verhoudingen aan: Dripcake (20 cm): 150 gram pure chocolade en 100 milliliter slagroom Truffels: 250 gram pure chocolade en 100 milliliter slagroom recept Chocolade ganache maken Een chocolade ganache maak je heel makkelijk zelf. Lees hier welke verhoudingen je voor de verschillende soorten chocolade of recepten aan moet houden. Printen 5 minuten Ingrediënten 100 ml slagroom of melk 100 gram pure chocolade Bereiding Hak de chocolade in grove stukjes en doe dit in een kom. Verwarm de slagroom/melk in een pannetje op het vuur tot het bijna kookt. Giet dit op de in stukjes gehakte chocolade en roer tot alle chocolade gesmolten is. Het is van belang dat je de chocolade niet bij de slagroom in het pannetje gooit, omdat de chocolade dan zou kunnen verbanden door de hitte van de pan.