Witte rocky road met bastogne en toffee Deze witte rocky road met bastogne en toffee is weer zo’n fijn receptje: snel, easy en vooral HEERLIJK! Rocky roads zijn superleuk om te maken. Je kunt de chocolade combineren met al je losse lievelingsingrediënten. In mijn geval: bastogne koeken, toffee en amandelen. En dat alles gecombineerd met witte chocolade. Oh my! Het water loopt me nu alweer in de mond, terwijl ik er toch echt al genoeg van verorberd heb. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan ben je dat wel nadat je weet dat je deze lekkertjes binnen tien minuutjes gemaakt hebt en je de koelkast het verder (opstijf)werk kunt laten doen. Dus wil je de volgende dag op iets lekkers trakteren, maar heb je weinig tijd? Go for it! En pssssst. Binnenkort komt er ook nog een fun rocky road receptje online. Iets met manna.. Kennen jullie dat nog van vroeger? Stay tuned! recept Witte rocky road met bastogne en toffee Deze witte rocky road met bastogne en toffee is weer zo’n fijn receptje: snel, easy en vooral HEERLIJK! Rocky roads… Printen 10 24 Ingrediënten 600 gram witte chocolade 125 gram bastognekoekjes 125 gram fudge 125 gram amandelen Bereiding Neem een bakblik van 20 x 30 cm en vet deze in. Beleg vervolgens met bakpapier, dit blijft mooi plakken omdat je het blik hebt ingevet. Zet alvast al je ingrediënten om de rocky road mee te vullen klaar. Breek je bastogne koekjes en kleine brokjes en snijd de toffee in kleine stukjes. Verdeel de helft van de ingrediënten over de bodem van het bakblik. Let erop dat je het goed verdeelt en niet alle amandelen aan één kant liggen. Smelt de witte chocolade au bain-marie: zet een pannetje op medium tot laag vuur met een laagje water erin en hang er een vuurvaste kom boven. Snijd de chocolade in kleine stukjes, dan smelt het beter. Het belangrijkste bij het smelten van witte chocolade is dat het vuur niet te hoog staat. Witte chocolade smelt namelijk op een lagere temperatuur dan gewone chocolade. Giet de gesmolten witte chocolade op de ingrediënten in het bakblik. Verdeel nu de andere helft van de ingrediënten er gelijkwaardig overheen en druk hier en daar een beetje aan. Zet de rocky road nu een paar uur (of een nacht) in de koelkast tot de witte chocolade helemaal opgesteven is. Til de witte rocky road uit het bakblik via het bakpapier en snijd in ongeveer 24 stukjes. Ik laat de rocky altijd 1 – 2 uur op kamertemperatuur komen voor ik ze serveer. Geniet!!
ik heb m gemaakt, tjonge wat is die HEERLIJK zeg………rockyroad wittechocolade, bastogne,fudge en amandelen .. Beantwoorden
Hoi, wat bedoel je juist met die toffee of fudge? Is dat wat wij in België “nougat” noemen? Beantwoorden
Hi Veronique, ik bedoel fudge, geen nougat. Maar nougat zou in principe ook prima kunnen hoor! Lekker! 🙂 Beantwoorden
Hoi! Hoe lang kun je dit bewaren in de koelkast en kun je het ook invriezen? Alvast bedankt voor je antwoord. Groeten Esther Beantwoorden
Hi Esther, ik bewaar de rocky roads niet in de koelkast, dat is alleen voor het opstijven. Je kunt ze zeker een week buiten de koelkast bewaren, Goed afgesloten in een bakje. Beantwoorden