Yoghurt toetje met lemon curd Geen tijd om een toetje te maken, maar wil je wel graag indruk maken? Dat kan met dit makkelijke recept voor een yoghurt toetje in een glaasje! Door de combinatie van Griekse yoghurt met lemon curd en een koekjesbodem heb je eigenlijk het gevoel alsof je kwarktaart zit te eten. Een erg lekker dessert! Yoghurt toetje maken Oh goodies, wat is dit yoghurt toetje met lemon curd, verse aardbeien en koekjes lékker! Soms worden de lekkerste (en meest makkelijke) recepten uit nood geboren, zo bleek ook nu maar weer. We kregen eters en eigenlijk had ik geen tijd om iets te bakken. Maar als je een zoete receptenblog hebt, dan hebben mensen nu eenmaal verwachtingen en die wil ik zeker niet teleurstellen. Dus bedacht ik dit simpele Griekse yoghurt toetje met lemon curd! Net een mini kwarktaart in een glas. Het idee ontstond doordat ik nog wat homemade lemon curd in de vriezer had zitten. Griekse yoghurt heb ik nu eenmaal altijd in huis en houdt het toetje lekker licht. Ik voegde er verse aardbeien en koekjes aan toe en je hebt een heus Griekse yoghurt toetje in een glas. Helemaal gezellig en daarnaast gewoon onwijs lekker. Je kunt dit yoghurt dessert in de middag al preppen en in de koelkast zetten tot het dessert. Een dag van tevoren moet in principe ook kunnen, maar dan wordt je koekjes bodem misschien wat natter. BAKTIP! De koekjes voor de bodem kun je fijnmalen met behulp van een foodprocessor of blender, zoals ik dat altijd doe. Of je doet de koekjes in een ziplock zakje en bewerkt ze op deze manier met een deegroller tot je fijne kruimels hebt. Griekse yoghurt toetje in een glas Eigenlijk is dit ook wel een kwarktaart in een glaasje te noemen. Voor een echte kwarktaart meng je de kwark met opgeklopte slagroom, maar dat vond ik in dit geval totaal niet nodig. Ik heb het dessert inmiddels al vaker gemaakt en kies altijd voor Griekse yoghurt 10% (of voor een volle kwark), dan heb je in combinatie met de lemon curd en koekjesbodem geen slagroom nodig voor een echt ’taartgevoel’. Onderstaand recept vond ik een ruim genomen voor 4 porties. Als je de yoghurt toetjes liever niet al te groot maakt, kun je er ook best 6 kleinere porties van maken. Kies hierbij glaasjes uit die daar dan mooi bij passen. Je kunt ook best nog een beetje wisselen in de opbouw van het glaasje, bijvoorbeeld door de aardbeien te gebruiken om de bovenkant van de yoghurt toetjes te decoreren. En wat over blijft komt ook wel op, for sure. 😉 Oneindig veel toetjes Het leukste is om er lekker je eigen toetje van te maken. Kies het koekje dat jou er lekker bij lijkt, gebruik een ander soort rood fruit dan aardbeien of vervang de lemon curd voor passievruchten als je wel houdt van een frisser en minder zoet toetje. Zo kun je talloze variaties maken met onderstaand simpele basisrecept. Twee leuke voorbeelden van variaties op dit Griekse yoghurt dessert: Makkelijk rabarber toetje Lemon curd trifle Of kijk gewoon eens tussen al mijn toetjes recepten recept Yoghurt toetje met lemon curd Wat is er nu lekkerder dan taart als toetje? Deze yoghurt toetjes! Ze smaken als kwarktaart in een glaasje, maar vallen een stuk minder zwaar op de maag. Printen 15 min 4 Ingrediënten 8 koekjes (bv. Digestives) 10 flinke aardbeien 500 gram Griekse yoghurt 10% (of volle kwark) 4-6 eetlepels lemon curd Bereiding Yoghurt toetje maken Zet vier transparante glaasjes klaar (kommetjes kunnen ook, dan zie je de leuke opbouw alleen niet). Je kunt ervoor kiezen om meer of minder van sommige ingrediënten toe te voegen. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of blender. Verdeel de koekkruimels over de bodems van de vier glazen. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel gelijkmatig over de glazen, op de koekjes bodem. Hierop schep je in elk glaasje 125 ml Griekse yoghurt. Top de glaasjes af met een mooie laag lemon curd. Schep deze in het midden en smeer de lemon curd dan uit naar de zijkanten van het glas, zodat de gehele kwarklaag belegd is. Top eventueel nog af met een aardbei ter decoratie et voilá. Yoghurt toetje bewaren Eenmaal opgebouwd 1-2 dagen in de koelkast te bewaren, maar het meest lekker om binnen enkele uren te serveren. Zo voorkom je dat de koekjes zacht of zelfs nattig worden.
Ik heb ‘m vanavond gemaakt en hij was echt heerlijk!! Makkelijk te maken, maar het toetje proeft alsof je er uren werk aan hebt gehad!:) thanks! Beantwoorden