Aardbeiencake met basilicum mascarpone vulling Say hello to mijn moederdagtraktatie! Een aardbeiencake met basilicum mascarpone vulling. Een spannend taartje, maar ik durfde de gok te wagen. Ik wilde mijn moedertje verrassen met een bijzondere taart! Ze is jaren allergisch geweest voor aardbeien, dus daarom geniet ze er nu extra van. Vorig jaar maakte ik op moederdag een monchoutaart voor haar. We zijn beiden GEK op cheesecake, vooral op monchoutaart. We hebben saampjes in één dag drie kwart van de taart op gesmikkeld. Oeps. Maar dit jaar wilde ik wat heel anders doen. De combinatie aardbei en basilicum is golden en fantastisch lekker. Dat geldt trouwens voor taart, maar ook voor ijsjes. Check dit recept voor aardbei basilicum ijsjes maar eens! De basis van deze aardbeiencake met basilicum mascarpone vulling is een zachte vanille cake, gevuld met een frisse vulling van mascarpone, basilicum en limoen. Over de taart is een friszuur glazuurtje gegoten, afgetopt met verse aardbeitjes van de markt. Een heerlijke zomerse taart! recept Aardbeiencake met basilicum mascarpone vulling Say hello to mijn moederdagtraktatie! Een aardbeiencake met basilicum mascarpone vulling. Een spannend taartje, maar ik durfde de gok te… Printen 40 16 Ingrediënten Cake 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur 250 (fijne) kristalsuiker 5 eieren 250 gram zelfrijzend bakmeel Theelepel vanille aroma Snufje zout Basilicum vulling en glazuur 2 limoenen 30 blaadjes basilicum 250 gram mascarpone 300 gram poedersuiker 1 eetlepel melk 300 gram aardbeien, in partjes (eventueel wat extra aardbeien voor de topping) Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 24 cm in en beleg de bodem met een bakpapier. Neem een kom en mix hier de boter en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat. Giet het beslag in de bakvorm en zet het voor 50 minuten in de oven. Test even met een cakeprikker of de prikker er beslagvrij uitkomt. Anders moet de cake nog even terug. Laat de cake op de kop goed afkoelen op een taartrooster. Maak ondertussen de basilicum crème. Snijd de basilicumblaadjes zo fijn mogelijk. Mix de mascarpone zacht in een kom en voeg hier de geraspte schil van de limoenen, de fijngesnede basilicum, het sap van 1,5 limoen toe en 100 gram poedersuiker aan toe. Mix goed door met de mixer en proef of het naar jouw smaak zoet en fris genoeg is. Wanneer de cake goed afgekoeld is, kun je ook het glazuurtje maken. Meng 200 gram poedersuiker met de eetlepel melk en vul dit zo nodig aan met een of twee theelepeltjes limoensap. Dat is lekker fris en maakt het glazuur iets dunner. Snijd de cake horizontaal door midden. Plaats de onderste laag op een plateau en besmeer met de basilicum crème. Smeer ook een dun laagje op de onderste kant van de bovenste cakelaag. Leg de aardbeienpartjes op de onderste cakelaag en plaats hier de bovenste cakelaag bovenop. Giet het glazuur erover heen en laat dit uitharden. Versier met aardbeien en wat basilicum en serveer! Heb jij deze aardbeiencake met basilicum mascarpone vulling ook gemaakt? Let me know wat je ervan vond of hoe jouw versie eruit zag. Tag me in jouw kiekje via Instagram of Facebook! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette
Hi, dat is 250 gram! Ik zie dat ik bij de ingrediënten naar gewone roomkaas refereer. Zal ik even aanpassen 🙂 Beantwoorden