Basisrecept: de beste chocolade cupcakes Het recept voor de lekkerste chocolade cupcakes, met een mooie chocoladedrol erop. Chocolade cupcakes maken Ik heb lang moeten zoeken, maar ik heb het perfecte chocolade cupcake recept voor jullie gevonden! Sally heeft me daar een handje bij geholpen. Deze cupcakes zijn mooi plat van boven, zodat je er een goede toef op kunt spuiten, en ze zijn heerlijk smeuïg, maar toch ook luchtig. Ze deden mij qua smaak denken aan de chocolade muffins (ja echt) van de Appie. Dikke like! Verjaardagscupcakes met chocolade Voor mijn verjaardag besloot ik deze cupcakes te versieren met een mooie toef van chocolade botercrème, de uiteindelijk heel erg leken op een soort drollen cupcakes. Extra leuk dus om ze eventueel nog met twee ogen te versieren, dan heb je cupcakes in de vorm van de drollen emoji. Deze vorm spuit je door een gladde spuitmond te gebruiken (mijn favoriete spuitmondje), wat eigenlijk de meest simpele, egale spuitmond die er is. Je kunt hiermee ook vanuit het midden één grote dikke toef op de cupcake aanbrengen, dat vind ik ook zo pretty staan. Let er altijd op dat je je spuitzak recht boven de cupcake houdt als je toeven gaat spuiten, dan wordt het eindresultaat het mooist. Cupcakes met chocolade botercrème en kersen Zijn ze geen knapperds geworden? Ik maakte ze af met dieprode kersen bovenop de toef. Ik ben in juli jarig, dus dan zijn er al volop kersen te verkrijgen. En die smaken nu eenmaal heul lekker bij chocolade! De kers op de cupcake dus. Maar iets anders lekkers, zoals Maltersers, M&M’s, sprinkles of eetbare oogjes zijn ook erg leuke opties. recept Basisrecept: de beste chocolade cupcakes Het recept voor de lekkerste chocolade cupcakes, met een mooie chocoladedrol erop. Printen 30 18 Ingrediënten 1x chocolade botercrème (klik voor recept!) 50 gram cacaopoeder 100 gram bloem 1/2 theelepel baking soda 3/4 theelepel bakpoeder Snuf zout 2 eieren (L) kamertemperatuur 100 gram fijne kristalsuiker 100 gram lichtbruine basterdsuiker 80 milliliter zonnebloem olie Flinke theelepel vanille extract 120 milliliter karnemelk Bereiding Maak de chocolade botercrème, bekijk het recept hier. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet alvast een muffin bakvorm klaar en plaats hier de vormpjes in. Met dit recept kun je ongeveer 18 cupcakes maken, dus misschien past het niet in één keer in de oven. Neem een kom en zeef hier het cacaopoeder, de bloem, bakingsoda, bakpoeder en zout in. Roer tot het goed gemengd is. Neem vervolgens een nieuwe kom en mix hier de eieren en suiker één minuut is samen, voeg dan de olie en het vanille aroma toe en mix tot het een glad geheel is. Giet de helft van het eimengsel in het droge mengsel en voeg hier de helft van de karnemelk aan toe. Meng dit nu rustig met een garde, roer 5 – 10 keer. Voeg dan de andere helft van het ei-mengel er aan toe, samen met de karnemelk en meng dit door elkaar tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen. Niet te lang roeren! Het beslag zal vrij dun zijn. Vul de cupcakevormpjes tot de helft met het beslag. Als je ze voller vult zullen ze ‘overstromen’ (ik spreek uit ervaring). Bak de cupcakes af in maximaal 20 minuutjes, check met een cakeprikker of deze er schoon uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je ze met de botercrème decoreert. De botercrème is voldoende om 18 cupcakes een mooie en flinke drol te geven, maar voor de smaak is een klein drolletje ook al meer dan genoeg. Laat de cupcakes met de botercrème goed op kamertemperatuur komen voor je ze serveert, dan is de crème op haar lekkerst. BAKTIP: Deze toeven spuit je met deze gladde spuitmond.
hallo, lijkt me een leuk recept, dat ik wil uitproberen. maar op hoeveel graden bak jij de cupcakes? dat vond ik niet meteen terug 🙂 Beantwoorden
Hi Roos, je kunt hem met zowel pure als melk chocolade maken! Ik maak hem zelf met pure. Beantwoorden
Hi Saar, klopt helemaal wat kokkie hieronder zegt. Er gaat karnemelk in het recept omdat de baking soda hier op reageert en het beslag daardoor goed rijst. Beantwoorden
Moet er ook perse baking soda in want dat hebben we niet 🙁 of rijst het anders niet goed (PS. de cupcakes zien er superlekker uit <3) Beantwoorden
Hi. dat is wel nodig voor het beste/mooiste rijzingseffect ja. Het hoeft niet per se, maar dan zal de structuur ook anders worden. Beantwoorden
Hai, ik zou graag deze cupcakes willen maken, alleen kan ik nergens baking soda vinden. Wat is een goed alternatief? Beantwoorden
Ik koop baking soda vaak bij de Toko, maar je hebt het tegenwoordig eigenlijk in elke supermarkt (van Oetker). Bakpoeder is een alternatief, maar daar zou je wel meer van moeten gebruiken. http://www.zoetrecepten.nl/blog/wat-is-het-verschil-tussen-bakpoeder-bakingsoda-en-wijnsteenbakpoeder/ Beantwoorden