Ga naar de inhoud
Geitenkaasquiche met spinazie
Quiche 23 december 2015

Geitenkaasquiche met spinazie

Geitenkaasquiche met spinazie

Recepten maken die ik zelf niet lust? No problemo! Zo lang ik er iemand blij mee kan maken vind ik het heerlijk om te doen. En over het algemeen weet ik haarfijn wat er goed bij elkaar past qua smaken. Mijn persoonlijke geitenkaasmonster (genaamd Thomas) heeft deze geitenkaasquiche met spinazie kritisch getest en gaf de volgende score: heerlijk! Pfjieuw.

 

geitenkaasquiche met spinazie

 

Met deze klassieke combinatie kan het ook eigenlijk al niet missen: geitenkaas, spinazie en spekjes! Voeg daar nog wat boontjes & bosuitjes aan toe en je hebt een gezonde, simpele, maar vooral hele lekkere quiche. waarmee je ook nog eens heel goed voor de dag kunt komen! Mooi is ‘ie he?
geitenkaasquiche met spinazie

Geitenkaasquiche met spinazie

recept
Geitenkaasquiche met spinazie

Recepten maken die ik zelf niet lust? No problemo! Zo lang ik er iemand blij mee kan maken vind ik…

30 minuten
12

Ingrediënten

  • 150 gram sperzieboontjes
  • 150 gram spekjes of bacon reepjes
  • 300 gram spinazie
  • 4 stengels bosuitjes
  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 200 milliliter crème fraiche
  • 3 eieren
  • 125 gram geitenkaas

Bereiding

  1. Leg de plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Dop de sperzieboontjes, was ze, breng ze hierna kort aan de kook (blancheren) en giet ze af. Zet nu even opzij. Zet een koekenpan of wok op het vuur en bak hier de spekjes kort in aan. Voeg de spinazie toe en bak tot ze een beetje geslonken is. Haal dan van het vuur.
  3. Snijd de kontjes en het donkerste groen van de bosuitjes af en snijd ze in dunne ringetjes. Zet opzij en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  4. Neem een bakvorm van 22 of 24 cm en beleg de bodem met bakpapier, vet de zijkanten in, Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met het hartige taartdeeg.
  5. Neem een kom en meng hierin de crème fraiche en eieren in door elkaar met een garde tot een glad geheel. Brokkel hier dan de helft van de geitenkaas doorheen en voeg ook de spinazie, spekjes en bosuitjes toe. Giet het geheel in de bakvorm. Leg alle boontjes in een cirkel op de bovenkant van de quiche zoals op de foto ook te zien is. Brokkel dan de andere helft van de geitenkaas er overheen.
  6. Zet voor ongeveer 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gebakken is en serveer met een lekkere frisse salade of soepje.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Geitenkaasquiche met spinazie" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *