Chocolade tartelettes met aardbeienroosjes Ja hoor daar zijn we weer met een taartje van mijn tartelettefeestje! Tartelette numero 4 inmiddels. Hebben jullie er nog zin in? Wel als je hoort hoe dit fijne taartje is opgebouwd. Een bodem van chocolade zanddeeg, een chocolade mousse achtige vulling en een lieflijk roosje van aardbeitjes bovenop. Kleine kunstwerkjes durf ik het te noemen. Heerlijk pielen en kneuteren in de keuken dus met deze tartelettes, met een mooi en heul lekker resultaat. De bodempjes van deze chocolade tartelettes met aardbeienroosjes maak je trouwens gewoon in een muffin bakvorm. Dus geen zorgen, je hoeft geen 8 bakringen te hebben, what so ever. Aan eentje heb je al genoeg, want daar steek je het deeg mee uit. En zo blijven de tartelettes ook lekker klein. Dan kun je er lekker meerdere opsnoepen. Zullen we ondertussen ook eens even de score opmaken wat betreft het tartelettefeestje? Je vindt nu al online: Lemon meringue taartjes Chocolade kokostaartje met frambozen Pistache tartelettes Kleine tartes au citron Deze chocolade tartelettes met aardbeienroosjes En welk lekkertje je nog kunt verwachten? Iets met amaretto 😉 recept Chocolade tartelettes met aardbeienroosjes Ja hoor daar zijn we weer met een taartje van mijn tartelettefeestje! Tartelette numero 4 inmiddels. Hebben jullie er nog… Printen 60 minuten 8 Ingrediënten De bodem: 75 gram bloem 25 gram amandelmeel 15 gram cacao 40 gram fijne kristalsuiker (of poedersuiker) Snufje zout 75 gram koude boter (in blokjes) 1/2 eigeel (L) De chocoladevulling: 100 gram pure chocolade 50 gram boter 1 eetlepels suiker 125 milliliter slagroom 300 gram aardbeien Bereiding Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed door elkaar tot je een samenhangende deegbal hebt. Laat het deeg een half uur tot een uur opstijven in de koelkast. Als het zanddeeg voldoende heeft gerust, rol je het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en steek je er met de uitsteekvorm van ongeveer 10 cm doorsnee 8 rondjes deeg uit. Deze rondjes verdeel je over de muffinvormpjes, zo ontstaat er automatisch een mooie rand. Deze rand moet ongeveer tot halverwege het muffinvormpje komen. Snijd eventueel nog netjes bij met een mesje zodat de rand mooi recht is. Prik een paar gaatjes met een vork in de bodem en bak blind af in ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat hierna volledig afkoelen. Voor de vulling: smelt de boter met de chocolade au baîn-marie (in een hittebestendige kom op een pan met kokend water, zonder dat de kom het water raakt). Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven. Sla ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Wanneer het chocolademengsel is afgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft. Verdeel het chocoladeroommengsel nu over de taartbodempjes. Snijd de aardbeitjes in dunne plakjes. Steek ze nu per tartelette in de rondte in het chocoladeroommengsel; begin aan de buitenkant en werkt zo steeds verder naar binnen toe. De ienieminiepietepeuterigste stukjes kun je helemaal in het midden van het roosje kwijt. Serveer de taartjes direct of bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast. De bodempjes zullen hun knapperigheid wel steeds verder kwijtraken als je ze meerdere dagen in de koelkast laat staan. Haal ze zeker een uur voor het serveren uit de koelkast, zodat de vulling op temperatuur kan komen en weer wat zachter zal worden. Geniet van je kleine kunstwerkjes! Heb jij deze mooie chocolade aardbeienroosjes gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik heel leuk! 🙂
Hoi mariette Ik heb de tartelettes gemaakt. Ze plakten erg dus was lastig om ze dun uit te rollen. Ik wil ze voor een feestje maken. Waar kan ik de amandelmeel mer vervangen ivm een notenalergie? Goede recepten trouwens! Heb al een aantal van je recepten gemaakt Groetjes Belgin Beantwoorden
Hi Belgin! Heb je het deeg wel lang genoeg laten rusten en je werkblad + deegroller met bloem bestoven? Dat gaat het plakken tegen! Amandelmeel kun je ook gewoon vervangen door bloem. Officieel hoort zanddeeg deels met amandelmeel gemaakt te worden, maar het kan ook prima zonder 😉 Succes en thanks voor je berichtje! Beantwoorden