Basisrecept: zo maak je pistache pasta Het lijkt op pesto, maar vergis je niet! Het groene goedje op deze foto wordt verwerkt in al die goddelijke, prachtige Franse taartjes met een pistache vulling. Het is dus een pistache pasta. Ik heb me altijd al afgevraagd hoe ze die lekkere pistache smaak aan de taartvullingen geven. Maar daar bleef het ook bij. Tijdens mijn tartelettefeestje moest ik er aan geloven; de vraag naar een pistache gebakje was groot en dus de verwachtingen hoog. Pressure! Na grondig research ontdekte ik dat een pistache pasta met gemalen pistaches, amandelen, wat suiker en olie gemaakt moet worden. Eigenwijs als ik ben wilde ik eerst zelf testen of de pistaches tijdens het malen door de vrijkomende notenoliën al tot een pasta zouden transformeren. Nope. The magic didn’t happen. Weet ik dat ook weer. Braaf vervolgde ik met een recept van Pierre Herme, een Franse pastrychef. Nog een paar daagjes wachten en dan deel ik mijn heerlijke pistache tartelette recept met jullie! Je kunt een pistache pasta trouwens ook kant en klaar kopen, maar dit is beperkt verkrijgbaar en helaas ontzettend duur. Durf jij je aan deze pistache pasta te wagen?! recept Basisrecept: zo maak je pistache pasta Pistache pasta is iets dat veel gebruikt wordt in de Franse patisserie en het is ook gemakkelijk thuis te maken met dit recept! Printen 30 minuten Ingrediënten 125 gram ongezouten pistache nootjes 25 gram amandelen 60 gram fijne kristalsuiker 20 gram water 2 eetlepels zonnebloemolie Evt. amandelextract Bereiding Leg de pistachenoten op een bakplaat en rooster ze voor 15 minuten op 150 graden. Dit doe je omdat geroosterde nootjes een sterkere smaak hebben. Laat ze hierna afkoelen. Zet een pannetje op laag vuur en doe hier de suiker en het water in. Als dit 121 graden heeft bereikt, voeg je de pistachenootjes er aan toe en roer je het geheel door. Het zal nu kristalliseren. Als (bijna) alle suikersiroop is opgenomen door de pistachenootjes, haal je ze uit het pannetje en laat je ze even afkoelen. Doe de gesuikerde pistachenootjes samen met de amandelen in een blender en mix ze zo fijn mogelijk. Voeg de zonnebloemolie vervolgens toe en eventueel een of twee druppels amandel extract en mix dit geheel nog 5 – 10 minuten door tot je een gladde smeuïge pasta krijgt. Je pistache pasta is ready! Dat viel best mee toch? Als je de pasta goed luchtdicht bewaard, kun je hem zeker een aantal maanden op kamertemperatuur bewaren. Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik very leuk!
Kristalsuiker vervangen door palmsuiker of agavesiroop. Dan is het helemaal vrij van geraffineerde suikers en 100% natuurlijk gezond Beantwoorden
Heb het gemaakt, wel iets meer olie toegevoegd omdat het vrij droog werd. Is erg lekker, zeker als je er de mascarpone en room bij doet zoals in jouw pistache tartelettes staat beschreven. (Ik heb er iets Italiaanse meringue bij gedaan, dan wordt het nog luchtiger, maar dat heb ik al eerder verteld bij de tartelettes au citron). Beantwoorden
Ik ga het ook eens uit proberen . om roomijs te maken . Al iemand ijs gemaakt met deze pasta ?? Beantwoorden
Bij mij word het een bruin/groenige stevige massa.. wat doe ik verkeerd?? Hoe krijg ik hem vloeibaarder? Beantwoorden
Het was weer heerlijk! Ik combineer jullie recepten regelmatig met keto recepten van https://www.vrouwenannonu.nl/ ga zo door! Beantwoorden