Ga naar de inhoud
ROLO crinkle cookies
Koekjes & plaatkoek 04 januari 2016

ROLO crinkle cookies

ROLO crinkle cookies

Bedenk goed wat je met je laatste ROLO doet! Wie kent het klassiekertje niet?! Een golden oldie onder de reclames. Deze reclame is laatst uitgeroepen tot de beste TV-reclame en dat was voor ROLO reden voor een feestje! Ze vroegen mij daarom om iets lekkers te bakken met deze yummy chocolade karamel snoepjes. Want je kunt er natuurlijk veel meer mee dan ze alleen puur naturel te snoepen!

Ik besloot om chocolate crinkle cookies te maken met een rolo verrassing in het midden. Dit koekje is heerlijk chewy van binnen, haast brownie-achtig. Ze hebben hun gekreukelde uiterlijk te danken aan de poedersuiker waar je ze doorheen rolt voor je ze afbakt. In de oven rijzen de koekjes, waardoor de mooie kreukels ontstaan! Het is een super easy recept, met een goddelijk lekker resultaat. Chocolade ROLO crinkle cookies met een hartje van karamel. YUM!

Rolo crinkle cookies

 

Dit is een gesponsorde post. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

ROLO crinkle cookies

recept
ROLO crinkle cookies

Bedenk goed wat je met je laatste ROLO doet! Wie kent het klassiekertje niet?! Een golden oldie onder de reclames. Deze…

20 minuten
25

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 5 gram bakpoeder
  • Snuf zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 25 ROLO’s
  • 50 gram poedersuiker

Bereiding

  1. Neem een kom en meng hier de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en de snuf zout in. Zet even opzij.
  2. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Neem een nieuwe kom en roer hier de kristalsuiker, bruine basterdsuiker en de eieren in door elkaar met een garde. Als het chocolade-botermengsel voldoende is afgekoeld schep je deze door het suikermengsel heen. Tot slot voeg je hier ook de bloem, cacao, bakpoeder en zout aan toe.
  3. Dek het deeg nu af met vershoudfolie en laat het twee uur rusten in de koelkast.
  4. Haal de ROLO’s alvast uit de verpakking en haal het deeg uit de koelkast. Neem een stukje deeg en druk hier de ROLO in het midden in, maak er vervolgens een mooi balletje van. Afhankelijk van de grootte kun je op deze manier 25 ROLO crinkle cookies maken. Zet de balletjes nog een half uur in de koelkast.
  5. Ondertussen zet je een bakplaat klaar met bakpapier erop en een kommetje met de poedersuiker. De oven verwarm je voor op 180 graden.
  6. Na een half uur kun je de koekjes door de poedersuiker rollen, zodat ze bedekt zijn met een flinke laag poedersuiker.
  7. rolo
  8. Leg maximaal 12 koekjes op de bakplaat per keer. Bak de koekjes af in 15 minuten. Even af laten koelen en smullen maar! Bedenk goed wat je met je laatste ROLO crinkle cookie doet 😉

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "ROLO crinkle cookies" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

15 berichten over “ROLO crinkle cookies

  1. Hoi Mariette! Deze koekjes lijken me heel lekker. Vroeger at ik heel vaak rolo’s, maar wist eigenlijk niet dat ze deze nog verkochten. Goed idee deze crinkle cookies. Ik ga ze aankomende weekend maken. Dankjewel voor het recept.

  2. Mmmm, heerlijk!! Had vandaag tussen de bedrijven door mooi tijd om dit koekje te bakken en we hebben net bij de koffie geproefd of we ze morgen aan familie kunnen voorzetten. Nou, zeker weten! Bedankt voor het recept, dit is een blijvertje! En ik had ook precies genoeg deeg voor 25 koekjes, klopt precies. Wel twijfelde ik nog over de oven temperatuur, ik heb nu 180 aangehouden bij m’n heteluchtoven met het risico dat ze wat te hard zouden zijn als jij met boven/onderwarmte rekent. Gelukkig ging het prima, ze waren lekker zacht van binnen, maar ben toch benieuwd van welke oven jij uit gaat.

    1. Dat klinkt precies zoals ze bij mij waren, mmm! Ik heb een elektrische oven, maar ik zet deze wel altijd op de hete lucht stand. Qua temperatuur let ik altijd op het losse temp. metertje dat ik in de oven heb staan. Het is altijd een beetje aftasten, je kent je eigen oven het best! 

  3. Hoi Mariette.
    Ik heb deze rolo crinkle cookies afgelopen weekend voor valentijn gemaakt.
    Ze waren heerlijk, precies zoals je beschreef.
    Mijn vriend kon er niet van afblijven, zo lekker vond hij ze. Het was een zeer geslaagde bak middag.
    Bedankt voor het lekkere recept. Ga deze cookies en andere recepten van je mooie site nog vaak maken.

  4. Dit zijn écht lekkere chocoladejkoekjes!
    Eerste lading helaas aangebrand, maar na het aanpassen van de temperatuur (170C) en de oventijd (12 minuten + op de bakplaat laten afkoelen) was de tweede lading helemaal goed! Ga ik vaker maken!!

  5. Hoi,deze koekjes zijn overheerlijk maar kan ik deze ook maken zonder chocolade maar met citroen zodat het een fris citroen koekjes is ik weet niet hoe ik het recept kan aanpassen

  6. Ik heb ze vandaag samen met mijn dochtertje gemaakt. Groot succes om samen te maken en daarna groot succes voor en na het kerstdiner!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *