Zo maak je de lekkerste mokka crème Afgelopen woensdag verklapte ik in het recept voor nougatine al dat ik binnenkort een zeer lekker taartje met jullie deel waar je o.a. de nougatine voor nodig hebt. Deze mokka crème is deel 2 in de reeks. Kunnen jullie al raden wat er binnenkort online komt? Ik gebruikte het recept uit Rutger Bakt als basis voor deze crème en zette het naar mijn eigen hand om er echt de lekkerste mokka crème van te maken die je ooit geproefd hebt. Mijn hele familie kon er maar niet over ophouden hoe ongelofelijk lekker deze mokka crème wel niet was. Het is wel een klusje om de crème te maken, omdat je eerst een banketbakkersroom maakt, vervolgens een simpele botercrème en deze combineert met gezoete espresso. Maar geloof me: het resultaat is het zó waard! Let wel op: de hoeveelheid is voor een flinke taart, met zeker drie – vier lagen. Voor een kleinere taart kun je beter de helft van het recept maken. recept Zo maak je de lekkerste mokka crème Afgelopen woensdag verklapte ik in het recept voor nougatine al dat ik binnenkort een zeer lekker taartje met jullie deel waar je o.a. de… Printen 40 minuten Ingrediënten 1 recept voor banketbakkersroom 300 gram ongezouten roomboter 100 gram poedersuiker 40 milliliter espresso 1 theelepel espressopoeder 25 gram bruine basterdsuiker Bereiding Bereid de banketbakkersroom volgens het recept en laat volledig afkoelen. Neem een kom en mix hier de boter met het poedersuiker luchtig en romig in. Mix vervolgens de banketbakkersroom er doorheen tot het een gladde massa is geworden. Zet 40 milliliter espresso en los hier een theelepel espressopoeder in op en 25 gram bruine basterdsuiker. Laat dit volledig afkoelen en mix het dan ook door de crème heen. Proef of je de koffiesmaak sterk genoeg vindt, anders kun je nog 10 milliliter meer toevoegen. Als het goed gemengd is, is je mokka crème klaar! Bewaar koel voordat je de crème gebruikt en mix hem weer even door als je hem uit de koelkast haalt.
Hihi, ik herinner me dat ik vele jaren geleden eens zo’n soort recept volledig liet mislukken :p We zijn nu toch al een tijdje verder, misschien moet ik het nu nog eens proberen met dit recept 😉 Beantwoorden
Haha, herkenbaar. Was ‘ie geschift of gewoon uit verhouding qua smaak? Zeker nog eens proberen, deze was ZO lekker! Beantwoorden
Vorig jaar in juni de ferrero rocher taart gemaakt voor de verjaardag van mijn vader, nu ik dit zie staat er dus een mokkataart op de agenda. 😉 Lijkt me erg lekker! Beantwoorden
En mokkataart klinkt ook als een geniaal idee! Deze mokkacrème was onderdeel van de hazelnootschuimtaart die ik voor mijn vaders verjaardag maakte 😀 Toevallig! http://www.zoetrecepten.nl/recepten/klassieke-hazelnootschuimtaart/ Beantwoorden
Ik heb met deze crème en biscuittaart al 3x een mokkataart gemaakt. Met vele complimenten! Het is echt een makkelijk recept. En niet zo zwaar als “normale” mokkacrème. Ik kan hem iedereen aanraden! Beantwoorden
Hoi Mariette, Wanneer je deze creme maakt en in een (bruids)taart doet als vulling, moet de taart dan in de koelkast bewaard worden of hoeft dat niet? Beantwoorden
Hi Karlijn, dat raad ik wel aan ja, of in ieder geval op een koele plek. Je wilt natuurlijk niet dat je cake uitdroogt. Hoe lang moet je de taart/crème bewaren? Beantwoorden
Bedankt voor je antwoord, ik maak de taart op donderdag, we eten m op vrijdag. Ik maak een 3 laags taart, met 3 keer een verschillende vulling. De rest van de vullingen hoeven niet in de koelkast bewaard te worden dus daarom maak ik liever een mokkacreme die niet in de koeling hoeft. 🙂 Beantwoorden
Hoi Mariëtte, ik vraag me af wat je bedloelt met espressopoeder. Is dat gewoon instant espresso van bijvoorbeeld Nescafé ? Beantwoorden
De smaak is prima, echter bij mij gaat het schiften op het moment dat de banketbakkersroom toegevoegd wordt. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Beantwoorden
Wat zonde! In principe gaat iets in de schift als de substanties die je mengt niet dezelfde temperatuur zijn. Het kan ook helpen door eerst een kleine hoeveelheid toe te voegen, zodat het rustiger kan wennen. En daarna steeds meer tot je het volledig hebt gemengd. Beantwoorden
als je botercreme in de schift gaat, kun je dat oplissen door je (metalen) kom in heet water te zetten en het mengsel goed te roeren. doordat de boter dan iets smelt, kan het het vocht weer beter opnemen. In het begin kan het lijken of het erger wordt, maar gewoon doorroeren! daarna weer af laten koelen, zodat het weer steviger wordt. Beantwoorden
Super leuk recept! Maar is dit genoeg om een 28 cm schnitt te maken? Met 2 lagen crème. Groetjes! Beantwoorden
Hoi, na m’n tweede keer hazelnootschuimtaart (mmm) heb ik nog crème (en nougatine) over. Ik wil daar nog wel wat anders mee maken. Heb je nog tips? En hoe lang kan ik de crème nog bewaren denk je? Beantwoorden
Leftover mokka crème is nooit verkeerd! Je kunt het gebruiken als topping voor een cake of muffin, of tussen twee zandkoekjes smeren óf kleine schuimgebakjes maken met schuimpjes! Of in een eton mess verwerken als toetje.. Mmm! Beantwoorden
ik wil graag de hoeveelheid banketbakkersroom weten die moet gebruiken bij her recept voor de mokkacreme ik kan dat niet vinden m.vr.gr anton Beantwoorden
Hi Anton, als je op het linkje klikt van de banketbakkersroom, dan ga je naar het recept toe dat hier precies voldoende voor is. Dat is 350 gram banketbakkersroom. Beantwoorden
Dat heb ik niet eerder geprobeerd, heb jij het inmiddels al getest toevallig? Ik ben wel erg benieuwd! Beantwoorden