Chocolade dadelballetjes: gezonde ferrero rocher Wiens hart gaat er nu niet harder kloppen van de heerlijke Ferrero Rocher chocolaatjes? Onweerstaanbaar zijn die dingen. 😉 Máár, mijn hart gaat nog net even harder kloppen van deze verantwoorde versie, gezonde ferrero rochers aka chocolade dadelballetjes met hazelnoten. Su-per-lekker. Gezonde ferrero rocher maken Toch nog een piepklein Valentijn recept vandaag! Voor iedereen waarbij de love language ook FOOD is: wat geef je nu liever aan je lief dan chocolade bonbons, zoals ferrero rocher? Nou, deze gezonde ferrero rochers uiteraard. Mijn man weet in ieder geval niet hoe snel ‘ie naar de koelkast moet rennen als hij er lucht van krijgt dat deze chocolade goodies gemaakt zijn. Dit recept voor chocolade dadelballetjes met hazelnoten (want meer dan dat is het niet) is super makkelijk om te maken en een meer verantwoorde versie van het origineel waardoor ze zijn geïnspireerd. Daarnaast is deze versie ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en vegan. Ohja en me-ga lekker, had ik dat al vermeld? Zoetsappige Valentijn tip: ik kreeg de subtiele opmerking van Thomas’ tweelingbroer dat ik de styling natuurlijk helemaal verkeerd had aangepakt. Leg de chocolade dadelballetjes in de vorm van een hartje voordat je ze aan je lief presenteert. Pro tip. 😉 Chocolade dadelballetjes met hazelnoten Dit blijven toch de ultieme chocolade dadelballetjes voor mij, want de combinatie van chocolade met geroosterde hazelnoten is moeilijk te toppen. Ik hou van een flinke hoeveelheid cacaopoeder in een choco dadelballetje voor een diepe chocoladesmaak, maar dit kun je met gemak met 1 of zelf 2 eetlepels terugbrengen. Je proeft het gewoon tijdens het maken, voordat je alle lepels cacaopoeder toevoegt. De hazelnoten gebruik je op drie manieren in de balletjes, fijngemalen hazelnoten door de gepureerde dadels, een verstopte hele hazelnoot in het midden van het balletje en tot slot rol je de balletjes nog door grof gehakte hazelnoten. Ik gebruik deze foodprocessor voor het grof/fijn malen van de hazelnoten. Als je de volledige ferrero rocher wil nabootsen, dan zou je ze na het rollen eerst nog door een laagje gesmolten chocolade moeten halen voordat je ze door de stukjes hazelnoot rolt. Dat vond ik teveel gedoe en onnodig, want zo zijn ze super lekker. Ik heb zelf een aantal stap voor stap foto’s voor jullie gemaakt: Meer chocolade dadelballetjes recepten Chocolade dadelballetjes met walnoten en sinaasappel Gezonde bounty balletjes Amandel-chocoladetruffels (te vinden in mijn bewuste bakboek PUUR ZOET) recept Chocolade dadelballetjes: gezonde ferrero rocher Gezonde ferrero rocher, je leest het goed! Deze chocolade dadelballetjes met hazelnoten zijn ZO LEKKER. Een vegan en glutenvrij recept. Printen 25 minuten + opstijven 25 Ingrediënten 250 gram hazelnoten 150 gram medjoul dadels, ontpit 2 el kokosolie, gesmolten 4 el cacaopoeder 1 tl vanille-extract (optioneel) snuf zout (optioneel) Bereiding Chocolade dadelballetjes maken Rooster de hazelnoten in de oven of airfryer. Ik deed dit voor 10 minuten op 170 graden in de airfryer, na7 minuten even omhusselen. Laat afkoelen. Laat de dadels 5 minuten weken in kokendheet water en giet daarna af. Pureer fijn, samen met de kokosolie, cacaopoeder, vanille-extract en zout. Hou een handje (ongeveer 20-25 stuks) hazelnoten apart. De overige hazelnoten verdeel je in twee delen: 1/3e deel hak je grof, om de balletjes uiteindelijk doorheen te rollen. Het overige 2/3e deel maal je vrij fijn, dit meng je hierna direct door de dadelmassa. Zet een laag schaaltje klaar met de grof gehakte hazelnootstukjes. Maak balletjes van het dadelmengsel, waarbij je in elk midden een hazelnoot verwerkt. Rol elk balletje vervolgens door de hazelnoten, druk dit wat steviger in de balletjes met je handen en leg op een bord. Herhaal tot alles op is en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Enjoy! Chocolade dadelballetjes bewaren Bewaar de dadelballetjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo zijn ze voor zeker 1 – 2 weken te bewaren, maar dat overleven ze hier niet hoor. 😉 Je kunt ze ook luchtdicht verpakt invriezen, op deze manier max. drie maanden houdbaar. Ik gebruik deze foodprocessor voor het grof/fijn malen van de hazelnoten.
Hoi, deze wil ik graag eens proberen. Nu lijkt het op je foto of je een hele hazelnoot in het midden hebt gestopt. Of is dit toeval? Dat lijk me namelijk ook wel lekker, een hele middenin ipv gehakt door de dadels en dan de stukjes aan de buitenkant. Zou dat ook iets zijn? Beantwoorden
Je hebt helemaal gelijk, ik heb inderdaad een hazelnootje in het midden verstopt! Ben ik helemaal vergeten in het recept, ik pas het nu aan. Thanks! Beantwoorden