Appelkruimelcheesecake met salted caramel Oh wauw, wat is deze appelkruimelcheesecake met salted caramelsaus goed gelukt. Ik wist al dat ik gek ben op appeltaart én op cheesecake afzonderlijk van elkaar, maar jeetje, de combinatie is pas echt goud waard. En dat vonden jullie ook, want jullie werden wild toen ik een foto op Instagram deelde vorige week. En terecht. Dus ik zet het recept speciaal voor jullie al wat eerder online! Kwijl je met me mee bij het bekijken van de foto’s? Terwijl ik het kruimeldeeg aan het maken was, leek het me extra lekker om een flinke theelepel speculaaskruiden aan het kruimelbeslag toe te voegen. De havervlokken in het kruimeldeeg maken het lekker crunchy en de salted caramel maakt het geheel echt onweerstaanbaar lekker. Deze taart past in het rijtje: als je zondigt, doe het dan goed! recept Appelkruimelcheesecake met salted caramel Deze appelkruimelcheesecake is één van de lekkerste cheesecake die je ooit zult proeven: een combi van appeltaart, cheesecake én salted caramel. Printen 45 minuten 12 Ingrediënten Voor de bodem en kruimel: 250 gram boter 200 gram bruine basterdsuiker 250 gram bloem 150 gram havermout 2 theelepels speculaaskruiden Flinke snuf zout Vulling: 300 gram roomkaas 100 gram poedersuiker 2 eieren (L) 2 – 3 grote appels Beetje kaneel Salted caramel 1x Bereiding Bekleed een bakvorm met een doorsnee van 24 cm op de bodem met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kom en mix hier de boter met de bruine basterdsuiker in zacht. Meng in een andere kom de bloem, speculaaskruiden, havermout en het zout in door elkaar. Voeg dit droge mengsel toe aan het boter/suikermixje en mix tot er een grove kruimel ontstaat. Verdeel het kruimelbeslag in tweeën. Druk de ene helft op de bodem van de beklede bakvorm en bak voor 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Zet de andere helft van het kruimelbeslag even opzij. Snijd de appels in blokjes en meng deze met wat kaneel. Het is aan jou of je twee of drie appels wilt gebruiken. Ik gebruikte twee grote knoeperds ;). Zet de appeltjes nu even opzij. Mix de roomkaas zacht in een kom en mix de poedersuiker er doorheen. Spatel vervolgens twee eieren door de zachte roomkaas. Als dit goed gemengd is, kun je het op de afgebakken bodem storten. Het maakt niet uit als de bodem nog warm is. Verdeel dan de appelblokjes over de roomkaas en dek het geheel af met een lekkere laag speculaaskruimel. Zet de taart voor 45 minuten in de nog steeds voorverwarmde oven. Ondertussen kun je volgens dit recept de salted caramelsaus bereiden. Laat de taart als ze klaar is afkoelen en laat haar minstens twee uur in de koelkast opstijven en koelen. Snijd de appelkruimelcheesecake bij het serveren in ongeveer 12 stukken en giet er een lekkere laag salted karamelsaus over. Als de saus alweer wat harder geworden is als je haar over de taart wilt gieten, kun je de saus even in de magnetron zetten om haar zacht te maken of au bain-marie verwarmen als je geen magnetron hebt. Heb jij deze mega lekkere appelkruimelcheesecake met salted caramelsaus gemaakt? Tag me dan in jouw kiekje via Instagram of Facebook of laat een berichtje onder dit recept achter! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Ik ben benieuwd! X Mariette
Deze taart ziet er zo lekker uit! De combinatie tussen de crunchy en cheesy lijkt me echt heerlijk 😀 Beantwoorden
Jaaaa dat is er inderdaad precies zo lekker aan! Dat romige met het crunchy effect en een lekkere laag salted caramel 😉 nomnomnom… Beantwoorden
ooohhhhh dit ziet er zooo lekker uit😍😋 zou je er ook 12 mini cheesecakejes van kunnen maken? zo ja, wat zijn dan ongeveer de hoeveelheden? Beantwoorden
Hi amber, dat kan zeker! Ik denk dat je ongeveer 2/3 van de hoeveelheid nodig hebt voor 12 stuks. Je kunt ze dan maken in een muffinbakvorm, het liefst in een siliconen vorm. Laat ze dan eerst koelen&opstijvenin de koelkast en wip ze er daarna voorzichtig uit. Beantwoorden
Hmm die ziet er lekker uit zeg! Ik ga hem zondag maken met mijn vriend: ik hoop dat die van ons net zo goed lukt als die van jou! Beantwoorden
Vandaag gemaakt en morgen gaan we deze taart testen. Ben benieuwd. Hou zelf niet van appeltaart, maar wel van cheesecake. Beantwoorden
Jammer dat bij de recepten het aantal koolhydraten niet staat. Er wordt veel suiker gebruikt in sommige recepten….. Beantwoorden
Dat klopt inderdaad. Ik doe zelf niet aan koolhydraten of calorieën tellen. Wel ga ik in veel recepten bewust om met het gebruik van suiker en vetten, kijk voor die recepten eens hier: http://www.zoetrecepten.nl/category/recepten/gezond-igen/ Deze appelkruimelcheesecake met salted caramel is daarentegen juist bedoeld om eens lekker te zondigen! 🙂 Beantwoorden
Vandaag gemaakt.. morgen gaan weer hem aansnijden. vond zelf het kruimeldeeg een lastig werkje. Naar mijn idee is het niet lekker krokant. Het ligt Nog heel losjes op de taart na 45 min bakken. Heb wel 250g boter gebruikt. De salted caramel is in ieder geval al lekker.. te lekker.. Zo lekker dat ik met mn vinger Door die pot MOEST;-) Beantwoorden
Ah, wat jammer dat het kruimeldeeg niet goed gelukt is! Heb je het met de hand of met de mixer gedaan? Ik vermoed dat jouw kruimels nog heel klein en korrelig waren? En jaaa, die salted caramel is onweerstaanbaar <3 Beantwoorden
Deze taart ziet er echt te goddelijk uit. Ik ga hem vrijdag maken voor verjaardag man zaterdag. Zin in! * moeten de kruimels met de mixer gemaakt worden? en grof blijven? Beantwoorden
Ik doe het inderdaad altijd met de mixer. Hoe langer je mixt, des te grover te kruimels worden tot het uiteindelijk een deegklomp wordt, maar dat wil je niet. Ik hou zelf juist wel van wat flinkere grovere kruimels 🙂 Beantwoorden
Hij ziet er absoluut lekker uit!!! Kan je de salted caramel niet gewoon na het afkoelen erover heen doen? Of moet je perse iedere keer dat je hem serveert/op eet er salted caramel op doen? En mag je hem buiten de koeling bewaren of moet ie echt in de koelkast? Alvast super bedankt! Beantwoorden
Hi Soumaya, in verband met de roomkaas moet je de taart wel echt in de koelkast bewaren. Je kunt de karamelsaus er prima in één keer overheen gieten, dan zal de karamel wel opstijven in de koelkast en de crumble kan iets minder crunchy worden. Beantwoorden
Je hebt heerlijke recepten op de site staan, maar ze zijn niet allemaal even gezond! 🙂 Soms moet dat niet uitmaken hé, en gewoon genieten. Daar maak ik hier graag een uitzondering op. Bedankt voor het delen. Erg lekker. Beantwoorden
Is deze taart nog lekker als je hem een dag van te voren maakt? Is de bovenste laag dan nog krokant? Beantwoorden
Mag ik vragen welke roomkaas jij gebruikt hebt? Het recept ziet er zo lekker uit, dat ik hem volgend weekend ook ga proberen.. Alleen zijn er zoveel soorten roomkaas te verkrijgen.. Beantwoorden
Van het weekend de appelkruimelcheesecake gemaakt. Ik vond hem echt passen bij het herfstweer. Vooral de salted caramel was om je vingers bij af te likken! Beantwoorden
Vandaag gemaakt maar wij vinden hem niet goed gelukt .. Er was haast geen cheese Cream meer over toen we hem aansneden .. Hoe kan dat nou? Het was alleen maar koek nu .. Snik Beantwoorden
Dat is wel heel gek! Is het uit je vorm gelopen tijdens het bakken..? (dat zou je dan terug moeten vinden in je oven..) Of misschien een te grote vorm gebruikt? Beantwoorden
Ik heb hem net gemaakt samen met mijn zoontje Mees. De speculaaskruiden bleken op en hij had met zijn 7 jaar dé oplossing! Mam we maken de speculaasbrokken gewoon stuk! Ben benieuwd! Super leuk om te maken en de karamel was voor hem een soort goocheltruc! Beantwoorden
Haha wat fantastisch dit! Ik denk ook superlekker met de speculaasbrokken erover, enjoy! Beantwoorden
Dat ziet er lekker uit! Hoe lang kan ik deze taart in de koelkast bewaren? Ik wil het donderdag maken en zaterdag opeten, kan dit? Beantwoorden
Om de avondvergadering van morgen en mijn collega’s op te vrolijken! Ik ga hem morgen maken…. Kan niet wachten! Beantwoorden
Hij ziet er erg goed uit! Ik wil deze tart graag maken voor mijn vriend. ik vroeg me alleen af: Moet je als je de tart de eerste keer in de oven doet bakbonen gebruiken of kan dat ook zonder? Beantwoorden
Hoi! Deze taart ziet er geweldig uit! Kun je gewoon de fijne havermout gebruiken waarmee je ook havermoutpap maakt of bedoel je echt havervlokken die ook in museli zitten? Ik wil hem graag zaterdag maken, dus hopelijk kun je me snel van het verlossende antwoord voorzien. 😉 Alvast bedankt! Groeten, Caroline Beantwoorden
Ziet er echt lekker uit. Kan ik ipv bloem ook amandelmeel gebruiken? Zo ja, moet je dan de hoeveelheid aanpassen? Beantwoorden
Hallo beetje dom misschien maar er staat , zet de taart in de voorverwarmde oven. De oven moet toch gewoon aan blijven als de taart er in erin moet? Beantwoorden
Hi Gea, dat moet inderdaad. Dit staat zo verwoord omdat je de taart in de oven moet zetten wanneer deze de juiste temperatuur al heeft bereikt en niet pas moet laten opwarmen terwijl je de taart er al in zet. Beantwoorden
Ik heb al meerdere van jouw heerlijke recepten gemaakt, maar deze taart is echt de topper voor mij! Super lekker! Bedankt voor al je recepten, ik maak er met veel plezier gebruik van 🙂 Beantwoorden
Dag Inge, Ik eet géén gluten, kan ik de bloem vervangen door haverbloem of boekweitmeel? Beantwoorden
Deze taart was een groot succes bij mijn vriendinnen!!! Heerlijk en makkelijk te maken!! Super. Beantwoorden
Hij is heel erg lekker! Persoonlijk had ik liever net ietsjes meer vulling gehad, maar hij is zonder twijfel het maken waard. Beantwoorden
Thanks Sharon! Iets meer appeltjes bedoel je? Dan kan ik dat er nog bij zetten als tip! Ik ben zelf altijd gek op de koek/ korst haha 🙂 Beantwoorden
Deze taart ziet er heerlijk uit! Ik wil ‘m graag voor moederdag maken, maar dan iets kleiner. Wat zou je aan hoeveelheden aanraden bij een springvorm van 18 cm? Beantwoorden
Ik denk de helft van het recept (het is net iets meer eigenlijk, 0,56 keer alle ingrediënten). Kijk maar eens in deze tabel: https://www.zoetrecepten.nl/blog/zo-reken-je-een-recept-om-naar-een-andere-maat-bakvorm/ Beantwoorden