Homemade BBQ tomatensaus Het perfecte recept voor een heerlijke, makkelijke BBQ tomatensaus. Oftewel een heerlijke smokey tomatensaus met BBQ-smaak, waar je géén Ketchup of Worcestersaus voor nodig hebt. Een BBQ saus is iets wat ik al lang zelf wilde maken. Ik eet niet zo vaak vlees, maar als ik het doe, doe ik het goed. Dat betekent in het geval van kip of spareribs mét een lekkere klodder BBQ saus. Ik wilde het from scratch maken, dus deze BBQ saus is zonder ketchup en zonder Worcestersaus. Het zijn twee ingrediënten die je in bijna elk recept voor BBQ saus ziet terugkomen, maar absoluut niet nodig voor een topsaus met een volle smaak. Het is een smoky BBQ-saus geworden op basis van een tomatensaus. Eigenlijk een BBQ tomatensaus dus. Het smoky accent dankt de saus volledig aan het smoked paprika poeder, een must! Wil jij liever een klassieke BBQ-saus, dan raad ik je dit recept van Smokey Goodness aan. TIP! Als je aankomende week aan de slag gaat met de saus, dan ben je al helemaal klaar voor dit heerlijke pulled chicken recept. Let’s get started! recept Homemade BBQ tomatensaus Het perfecte recept voor een heerlijke, makkelijke BBQ tomatensaus. Oftewel een heerlijke smokey tomatensaus met BBQ-smaak, waar je géén Ketchup… Printen 30 minuten Ingrediënten 2 witte uien 1/2 theelepel chilipoeder 1 theelepel smoked paprikapoeder 1 teen knoflook 500 gram passata di pomodoro 3 eetlepels stroop 1 theelepel mosterd Scheutje azijn 1/2 bouillonblokje Bereiding Snijd de uien in ringen. Verhit een koekenpan met wat olie erin en fruit hier de uien in tot ze glazig zijn. Voeg dan het chilipoeder, paprikapoeder en de fijn gesneden teen knoflook toe en bak kort mee. Blus het geheel af met de passata di pomodoro. Voeg de stroop, mosterd, het scheutje azijn, het halve bouillonblokje en een kopje water (ongeveer 150 milliliter) toe aan het mengsel en laat even doorpruttelen op een lager vuur. Proef of de saus op smaak is, voeg eventueel nog wat stroop toe als je van een zoetere saus houdt of wat chilipoeder als je van een pittige BBQ saus houdt. De saus is ready! Je kan het zeker een week te bewaren in de koelkast in een goed afgesloten pot, maar je kunt het restant ook prima invriezen.
Mooi verhaal over ketchup en worcestersaus maar leg mij eens uit waarom je er wel tomatensaus in doet ,dat is tocht hetzelfde. Ik zoek iets waar echt geen tomaat in zit. Beantwoorden
Ketchup wordt ook van tomatensaus gemaakt, vandaar dit ik ben begonnen met de tomatensaus (en niet de shortcut naar ketchup). Maar ik denk dat jij deze BBQ saus zoekt: https://www.zoetrecepten.nl/recept/lekkerste-bbq-saus-ever/ Beantwoorden