Ga naar de inhoud
Broodstengels
Ontbijt, brunch of lunch 28 augustus 2016

Broodstengels

Broodstengels

Herinner je de chocolade hazelnootpasta van vorige week nog? Een recept dat mijn zus Carolien en ik samen uitprobeerden tijdens onze bakmarathon. Ons idee was dat de meisjes deze hazelnootpasta weg konden dippen met eigengemaakte broodstengels. Een super snackje voor na school, of om mee te nemen in de broodtrommel.

To be sure maakten we een versie met gewone bloem én een versie met volkorenbloem, in ieder geval lekker voor onszelf dachten we. Maar juist de volkoren broodstengels vielen het meest in de smaak. Ik heb de broodstengels op een gegeven moment zelfs op moeten bergen, omdat ik er ander geen foto meer van kon maken. Geslaagde missie!

Broodstengels

Broodstengels

Broodstengels

recept
Broodstengels

Herinner je de chocolade hazelnootpasta van vorige week nog? Een recept dat mijn zus Carolien en ik samen uitprobeerden tijdens…

20 minuten
10

Ingrediënten

Witte broodstengels

  • 250 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Snuf zout
  • 4 eetlepels olie
  • 10 eetlepels lauwwarm water

Volkoren broodstengels

  • 250 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Snuf zout
  • 5 eetlepels olie
  • 12 eetlepels lauwwarm water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng bakpoeder en zout met de bloem. Voeg de olie en het water toe terwijl je het deeg kneedt (evt met de keukenmachine).
  3. Maak bolletjes van ca 5 cm doorsnede en rol ze tot stengels van 10-12 cm, of langer als je wilt. Leg ze op de bakplaat.
  4. Als je al het deeg tot broodstengels hebt uitgerold, bak je dit af in de voorverwarmde oven. Schud de bakplaat halverwege nog even, dan worden ze mooi rondom bruin! Na ongeveer 10 minuten zijn ze klaar.

Variatie: rol de broodstengels voor het afbakken door wat (Italiaanse) kruiden met grof zeezout, sesamzaadjes of pitten. Ook lekker om in wat hummus of smeerkaas te dippen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Broodstengels" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Broodstengels

  1. Vanmiddag beide soorten broodstengels gemaakt voor bij de zelfgemaakte tomatensoep maar we vonden ze wat flauw van smaak. Een snufje zout was dus voor ons te weinig. Kan me voorstellen dat ze met Italiaanse kruiden of zeezout lekkerder zijn. We hebben er vanavond wat smeerkaas en smeerworst op gedaan en dat haalde de smaak wel op.
    Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik iets van brood maakte. Heb je misschien een recept voor stokbrood? Alvast bedankt!!

    1. Dat snap ik wel een beetje Marjet, wij gebruikten de broodstengels om ze te dippen in de eigengemaakte hazelnootpasta. Daarvoor moesten ze niet te zout zijn.

      Het stokbrood zet ik op mijn baklijstje; wel eens eerder geprobeerd, maar nog niet het perfecte recept gevonden. Leuk om weer eens mee aan de slag te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *