Broodstengels Herinner je de chocolade hazelnootpasta van vorige week nog? Een recept dat mijn zus Carolien en ik samen uitprobeerden tijdens onze bakmarathon. Ons idee was dat de meisjes deze hazelnootpasta weg konden dippen met eigengemaakte broodstengels. Een super snackje voor na school, of om mee te nemen in de broodtrommel. To be sure maakten we een versie met gewone bloem én een versie met volkorenbloem, in ieder geval lekker voor onszelf dachten we. Maar juist de volkoren broodstengels vielen het meest in de smaak. Ik heb de broodstengels op een gegeven moment zelfs op moeten bergen, omdat ik er ander geen foto meer van kon maken. Geslaagde missie! recept Broodstengels Herinner je de chocolade hazelnootpasta van vorige week nog? Een recept dat mijn zus Carolien en ik samen uitprobeerden tijdens… Printen 20 minuten 10 Ingrediënten Witte broodstengels 250 gram bloem 1/2 zakje bakpoeder Snuf zout 4 eetlepels olie 10 eetlepels lauwwarm water Volkoren broodstengels 250 gram bloem 1/2 zakje bakpoeder Snuf zout 5 eetlepels olie 12 eetlepels lauwwarm water Bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng bakpoeder en zout met de bloem. Voeg de olie en het water toe terwijl je het deeg kneedt (evt met de keukenmachine). Maak bolletjes van ca 5 cm doorsnede en rol ze tot stengels van 10-12 cm, of langer als je wilt. Leg ze op de bakplaat. Als je al het deeg tot broodstengels hebt uitgerold, bak je dit af in de voorverwarmde oven. Schud de bakplaat halverwege nog even, dan worden ze mooi rondom bruin! Na ongeveer 10 minuten zijn ze klaar. Variatie: rol de broodstengels voor het afbakken door wat (Italiaanse) kruiden met grof zeezout, sesamzaadjes of pitten. Ook lekker om in wat hummus of smeerkaas te dippen.
Vanmiddag beide soorten broodstengels gemaakt voor bij de zelfgemaakte tomatensoep maar we vonden ze wat flauw van smaak. Een snufje zout was dus voor ons te weinig. Kan me voorstellen dat ze met Italiaanse kruiden of zeezout lekkerder zijn. We hebben er vanavond wat smeerkaas en smeerworst op gedaan en dat haalde de smaak wel op. Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik iets van brood maakte. Heb je misschien een recept voor stokbrood? Alvast bedankt!! Beantwoorden
Dat snap ik wel een beetje Marjet, wij gebruikten de broodstengels om ze te dippen in de eigengemaakte hazelnootpasta. Daarvoor moesten ze niet te zout zijn. Het stokbrood zet ik op mijn baklijstje; wel eens eerder geprobeerd, maar nog niet het perfecte recept gevonden. Leuk om weer eens mee aan de slag te gaan! Beantwoorden