Kokospannenkoekjes met gekarameliseerde banaan De beste ideeën ontstaan als je met lekkere trek wakker wordt, maar je niet alle voor de hand liggende ingrediënten in huis hebt. Ofwel gigantische trek in pannenkoekjes voor ontbijt, maar geen melk in je koelkast. Wel kwark. Waar een hongerige wil is, is een weg. Kwarkpannenkoekjes let’s go! Om het beslag te pimpen roerde ik wat kokos en blanke rozijntjes door het beslag. Ondertussen pruttelden de plakjes banaan met ahornsiroop al karameliserend in de oven terwijl ik de pannenkoekjes ging bakken. Het resultaat? Een hemels ontbijtje: kokospannenkoekjes met gekarameliseerde banaan. De gouden tip voor aankomende zondagochtend! recept Kokospannenkoekjes met gekarameliseerde banaan De beste ideeën ontstaan als je met lekkere trek wakker wordt, maar je niet alle voor de hand liggende ingrediënten in… Printen 30 minuten 2 Ingrediënten 2 eieren 75 gram zelfrijzend bakmeel 2 eetlepels suiker Snuf zout 250 gram kwark 30 gram kokos + decoratie Handvol (blanke) rozijntjes 2 bananen Ahornsiroop Bereiding Wel de rozijntjes in heet water. Giet ze hierna af en dep droog. Mix de eieren, het zelfrijzend bakmeel, 2 kleine eetlepels suiker, een snuf zout en de kwark met een mixer in twee minuten goed door elkaar. Roer hierna de kokos en de rozijntjes door het beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bananen in plakjes en meng deze in een bakje met wat ahornsiroop of honing. Leg ze hierna op een met bakpapier beklede bakvorm en zet ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om. Verhit een koekenpan met een beetje boter of olie op medium vuur. Als de pan goed heet is geworden giet je een beetje beslag in de pan van de gewenste pannenkoekgrootte en bak je het pannenkoekje aan beiden kanten goudbruin. Herhaal tot al je beslag op is. Maak twee bordjes op met een stapeltje pannenkoeken en verdeel de gekarameliseerde banaan hier over. Besprenkel met nog een beetje ahornsiroop en wat geraspte kokos. GENIET! Pssssst. Dit recept is ruim voldoende voor twee personen. Met z’n drieën kun je hier ook prima van eten. Heb jij ze ook gemaakt? Deel jouw foto dan met mij via Instagram, Facebook of Snapchat!