Chocolade hazelnootpasta Zelf chocolade hazelnootpasta maken? Dat is dus echt super makkelijk én lekker. Je maakt ook gemakkelijk een vegan chocoladepasta. Chocolade hazelnootpasta maken Ok. De kidsproof pindakaas was een instant hit en oh zo makkelijk om te maken (en te bedenken haha). De hazelnootpasta bleek een iets pittiger uitdaging. Wij waren zelf helemaal content met de basisversie, maar deze bleek voor de kids toch wat intens qua hazelnootsmaak. Terug de keuken in voor een kindvriendelijke chocolade hazelnootpasta die niet stijf staat van de suiker. Maar we konden er niet omheen, er moest een extra eetlepel ahornsiroop worden toegevoegd en daarnaast ook wat extra kokosolie. Zo maak je de smaak minder intens en blijft de textuur stevig. BAKTIP: de blender of foodprocessor die je gebruikt voor dit recept is van belang. Niet elke blender heeft de kracht om noten tot een mooie pasta te malen. Zelf gebruik ik deze Magimix en dan meestal met dit kleine opzetstuk. Vegan chocolade hazelnootpasta In het recept hebben we er rekening mee gehouden dan deze chocoladepasta voor iedereen te maken is. Als je een vegan chocolade hazelnootpasta wil maken, dan kun je bijvoorbeeld kokosmelk gebruiken (lekker romig – mijn persoonlijke favoriet) of amandelmelk. Net wat jouw favoriete plantaardige drink is. En voor de non-vegans: ook voor jullie geldt, kies de soort melk die jij graag drinkt. Het draait er puur om dat er een vloeibare element met een romig randje aan de chocoladepasta wordt toegevoegd. recept Chocolade hazelnootpasta Zelf chocolade hazelnootpasta maken? Dat is dus echt super makkelijk én lekker. Je maakt ook gemakkelijk een vegan chocoladepasta. Chocolade… Printen 15 minuten Ingrediënten Chocolade hazelnootpasta basis: 200 gram hazelnoten, ongezouten, gebrand 4 eetlepels cacaopoeder 150 – 250 ml melk naar keuze 2 eetlepels ahornsiroop De kids proof versie bevat extra: 1 eetlepel kokosolie 1 eetlepel ahornsiroop Bereiding Haksel de hazelnoten in de blender net zo lang tot er eerst een papje en erna een olie-achtige notenpasta ontstaat. Het kan een minuut of 10 duren, maar dan heb je al 90% te pakken. Meng dan de cacao en de honing/ahornsiroop door de pasta, al dan niet met de blender. Tot slot voeg je 150 tot 250 (amandel)melk in delen toe, tot je de dikte naar wens hebt bereikt. Tadaaa! De chocolade hazelnootpasta zal nog wat verder opstijven in de koelkast. Als je haar in een afgesloten pot in de koelkast bewaart, is ze ruim een week houdbaar. Enjoy zoetjes! Meer soorten chocolade hazelnootpasta: Voor een dikkere, puurdere pasta laat je de melk weg, je pasta is dan ook een stuk langer houdbaar. Voor de kidsproof versie roer je een eetlepel gesmolten kokosolie en een extra eetlepel honing/ahornsiroop door de hazelnootpasta. Ahornsiroop kan vervangen worden door een andere vloeibare zoetmaker naar keuze (agavesiroop, honing). Melk: wij vonden het erg lekker met kokosmelk en amandelmelk, maar kies jouw favoriet. BAKTIP: de blender of foodprocessor die je gebruikt voor dit recept is van belang. Niet elke blender heeft de kracht om noten tot een mooie pasta te malen. Zelf gebruik ik deze Magimix en dan meestal met dit kleine opzetstuk.