Bosbessen cheesecake rolls Samen met vier andere bloggers verzorg ik voor Hero een kerstdiner, hoe leuk is dat? Ik heb de eervolle taak gekregen om van het (kerst)ontbijt een feestje te maken met bosbessenjam, oh yes! Een feestje wordt het zeker met deze bosbessen cheesecake rolls. Ik bedoel, cheesecake én croissants als ontbijt, dat is de zoete hemel als je het mij vraagt. Daarnaast zijn ze ook heel makkelijk om te maken, dus hoef je niet mega vroeg je bed uit om dit op tafel te kunnen zetten. Snak jij naar nog meer kerstdiner inspiratie? Check dan eens de Hero Jam Studio, deze staat vol met fijne recepten en inspiratie voor de Kerst of gewoon voor een ander jam moment. Psssst! De bosbessen cheesecake rolls op mijn foto’s zijn gemaakt met de dubbele hoeveelheid van dit recept. Pas het dus lekker aan op het aantal eters aan jouw ontbijttafel. Ik kan je verklappen: deze rolletjes zijn in maar vijf (hongerige) mondjes gesneuveld. Nieuwsgierig naar de recepten van de andere bloggers? Check ze via onderstaande links: Feestelijke sandwich prikkers + 7 tips kerstbrunch van Sandra Bietencarpaccio met frambozendressing & geitenkaas van Sabine Geroosterde kip met abrikozenglaze van Pauline Mini pavlova’s met kersenjam en chocola van Laura Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Bosbessen cheesecake rolls Samen met vier andere bloggers verzorg ik voor Hero een kerstdiner, hoe leuk is dat? Ik heb de eervolle taak… Printen 10 minuten 8 Ingrediënten 1 pakje croissantdeeg 150 gram zachte roomkaas 1/2 pot Hero bosbessenjam 1 zakje vanillesuiker 1 theelepel limoensap Bereiding Rol het croissantdeeg uit en maak er één grote rechthoekige plak deeg van. Verwarm de oven voor volgens de temperatuur op de croissantverpakking. Besmeer het deeg met ¾ van de roomkaas en daarna met de bosbessenjam van Hero. Rol het deeg op en snijd het in acht rolletjes. Plaats de rolletjes in een ovenschaaltje, maar niet té dicht tegen elkaar aan zodat ze goed kunnen garen in de oven. Zet ze voor 15 – 20 minuten in de oven, totdat de bosbessen cheesecake rolls goudbruin gebakken zijn. Roer ondertussen de overgebleven roomkaas met een theelepel limoensap en de vanillesuiker los tot het volledig gemengd is. Smeer dit over de bosbessen cheesecake rolls zodra ze uit de oven komen en serveer meteen. Enjoy lieve zoetjes! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
Bij bosbessen cheesecake rolls zijn een paar punten weggevallen 3 +5. ook de ovenstand, kan iemand dat aanvullen? Beantwoorden
3+5 zijn foto’s..ovenstand zou ik gelijk houden met de stand op de verpakking van de croissants..uit mijn hoofd is dat 200 normaal en 180 hete lucht stand. Beantwoorden
Hi Dina, ik sluit me inderdaad aan bij de reactie van Carola hieronder. Ik had de oven op 180 graden gezet. Beantwoorden