Ga naar de inhoud
Saakje's krokante amandelcake
Cupcakes en muffins 04 december 2016

Saakje's krokante amandelcake

Saakje's krokante amandelcake

Ammai, wat heb ik weer een fijn recept ontdekt!

Waarom? Deze krokante amandelcake is niet alleen to-die-for lekker, maar ook echt een eitje om te maken. Zacht en chewy van binnen, knapperig en krokant van buiten. De ideale combinatie wat mij betreft.

Alle credits voor deze krokante amandelcake gaan naar Saakje. Ik kwam het recept tegen in haar eerste bakboek: Saakje’s Zoete Bakboek. Een fijn bakboek met meer dan 100 zoete recepten en allerlei spectaculaire tafels, zoals een kinderfeesttafel, een trouwtafel en een picknicktafel. Denk hierbij aan recepten zoals een walnoten-karameltaart, een witte chocolade aardbeientaart of frambozentaartjes. Klinkt goed he? Je scoort haar bakboek hier.

Saakje's krokante amandelcake

Saakje's krokante amandelcake

recept
Saakje's krokante amandelcake

Ammai, wat heb ik weer een fijn recept ontdekt! Waarom? Deze krokante amandelcake is niet alleen to-die-for lekker, maar ook…

30 minuten
12

Ingrediënten

CAKE

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram amandelmeel

TOPPING

  • 50 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram amandelschaafsel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakvorm van 24 Ø met bakpapier en vet de randen goed in.
  2. Doe de basterdsuiker en eieren in een kom en mix tot een luchtige, lichtgele massa. Dit duurt zo’n 5 – 10 minuten. Voeg dan in één keer het amandelmeel toe en mix het mengsel voor 5 minuten op volle snelheid door.
  3. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 30 minuten gaar. Test of de cake gaar is met een cakeprikker, deze moet er schoon uitkomen. Haal dan de cake uit de oven en zet de grill aan.
  4. Smelt ondertussen de boter en roer de suiker en het amandelschaafsel er doorheen. Verdeel dit gelijkmatig over de bovenkant van de afgebakken cake. Let op dat je geen enkel plekje vergeet te bedekken, anders verbrandt je cake.
  5. Zet de cake maximaal vijf minuten onder de grill, maar hou hem goed in de gaten. De amandellaag moet goudbruin knapperig bakken.
  6. Snijd de rand voorzichtig los en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi bij het serveren eventueel nog met wat poedersuiker.

ENJOY ZOETJES! Zo lekker deze krokante amandelcake. Heb jij hem gemaakt? Let me know in de comments of via mijn Facebookpagina, Snapchat ofInstagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Saakje's krokante amandelcake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Saakje’s krokante amandelcake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *