Vegetarische pompoensoep met zoete aardappel Een heerlijke vegetarische pompoensoep met zoete aardappel en gember. Lekker vullend en dus een echte pompoen maaltijdsoep! Vegetarische pompoensoep Deze vegetarische pompoensoep is goed gevuld met pompoen en zoete aardappel, maar heeft daarnaast ook een Oosters tintje. Dat komt doordat je de soep op smaak maakt met gember, komijn en koriander. Heerlijk! Je garneert de soep met fetakaas of witte saladekaas, dat geeft een lekkere zoutige kick. VEGAN POMPOENSOEP Eet je liever geen kaas? Dan bestaan er gelukkig voldoende lekkere veganistische alternatieve voor feta, of je kunt kiezen voor wat geroosterde pompoenpitten of kikkererwten. Mijn recept voor geroosterde kikkererwten vind je hier. Ook lekker als snack! Pompoen maaltijdsoep Soep is voor mij de salade van de winter. Ze barsten van de groentes en houden je maaltijd lekker licht en skinny. Toch zou ik deze pompoensoep een echte maaltijdsoep willen noemen, dankzij de toevoeging van zoete aardappel. Die maakt het goed vullend, geeft de soep een zijdezachte structuur en past qua smaak goed bij de pompoen. Niet alleen door het gebruik van pompoen en zoete aardappel krijgt je soep die heerlijk gladde structuur na het fijnmalen, daarvoor is het ook belangrijk dat je een staafmixer met een hoger wattage gebruikt. POMPOENSOEP MET KOKOSMELK Om de soep nog iets vullender te maken, kun je 400 ml water (bouillon) vervangen door 400 ml kokosmelk. Lekker romig en het past goed bij de Oosterse smaken. Als je een grote eter bent, kun je er natuurlijk altijd nog een broodje of wat toast bij eten. Altijd lekker. Meer soep recepten Er zijn nog veel meer soep recepten op het blog te vinden. Daar kun je er nooit genoeg van hebben, toch? Een paar tips: Oosterse linzensoep – een heerlijke maaltijdsoep! Vegan bloemkoolsoep met kokos met en smoked paprika Groene aspergesoep met knapperige bacon recept Vegetarische pompoensoep met zoete aardappel Deze pompoenmaaltijdsoep zit vol met groentjes en is ook lekker vullend dankzij de zoete aardappel. Met Oosters tintje door de gember, komijn en koriander. Printen 30 minuten + oven- en kooktijd 4 Ingrediënten 3 grote, zoete aardappelen 1 flespompoen 1 flinke duim gember 2 uien 3 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel knoflookpoeder 1/2 theelepel komijnpoeder Flinke snuf chilipoeder 1 liter bouillon Serveren met Feta Munt Limoensap Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier belegd. Meng de olie met het knoflook-, komijn- en chilipoeder. Zet even opzij. Verwijder de schil van de pompoen, ui, gember en zoete aardappelen. Snijd in grove stukken en meng in een bak met de kruidenolie. Stort dan op de bakplaat en bak in 45 minuten superzacht en gaar in de voorverwarmde oven. Doe de gare groenten in een grote pan en voeg de bouillon hier aan toe. Maal de soep fijn en maak eventueel verder op smaak met zout en chili poeder. Serveer de soep met wat verbrokkelde feta, verse koriander en eventueel een beetje limoensap. TIP: ik pureer de soep het liefst met een staafmixer met een hoger wattage zodat je een zijdezachte soep krijgt, maar je kunt het ook in een hittebestendige blenderkom gieten en op die manier fijn malen (of eerst laten afkoelen).