Ga naar de inhoud
Citroen cheesecake bars
Cheesecake 31 maart 2017

Citroen cheesecake bars

Citroen cheesecake bars

Och wat was dit weer lekker. Citroen cheesecake, in vierkante stukken gesneden. Je kunt het recept uiteraard ook prima in een ronde bakvorm maken en het allerbeste: de oven hoeft er niet voor aan.

Citroen cheesecake maken

Ik voegde mijn drie lievelingselementen samen: citroen, kokos en cheesecake. Met een lemon curd swirl on top. Plaatje wel toch?

Om het helemaal af te maken heb ik een stevige slagroom gemaakt waarmee ik toeven op de citroencheesecake bars heb gespoten, mét een framboosje erin. Want die smaken zo fijn bij citroen. En cheesecake. En kokos. Die stevige slagroom maakte ik door slagroom samen met een beetje roomkaas op te kloppen, zo krijg je een vollere slagroom.

Extra fijn: je hoeft deze cheesecake niet af te bakken, dus de oven kan uit blijven.

No-bake citroencheesecake bars

No-bake citroencheesecake bars

Citroen cheesecake bars

recept
Citroen cheesecake bars

Een ontzettend lekkere citroen cheesecake in een vierkante vorm gebakken. Kan ook in een ronde bakvorm. Makkelijk recept zonder oven!

45 minuten
16

Ingrediënten

  • 300 gram biscuitjes
  • 75 gram geraspte kokos
  • 150 gram boter
  • 700 gram roomkaas
  • 300 gram lemon curd
  • 6 gelatineblaadjes
  • 400 ml slagroom
  • 1,5 el suiker
  • Frambozen

Bereiding

  1. Bereid de lemon curd voor volgens dit recept en laat afkoelen.
  2. Bekleed een bakvorm van 25×25 cm met bakpapier.
  3. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Meng de fijngemalen koekkruimels samen met 100 gram geraspte kokos en de gesmolten boter door elkaar. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan met een lepel. Zet in de koelkast.
  4. Week de gelatineblaadjes minstens vijf minuten in koud water. Zet een steelpannetje op het vuur met 200 milliliter slagroom en verwarm licht. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de verwarmde slagroom. Laat afkoelen.
  5. Mix 600 gram roomkaas zacht in een kom, samen met 3/4e van de lemon curd. Voeg de afgekoelde slagroom er in een heel dun stroompje aan toe, terwijl je blijft mixen. Mix het hierna nog 1 2 minuten door en giet het in de bakvorm.
  6. Gebruik de overgebleven lemon curd om mooie swirls te maken op de bovenkant van de cheesecake. Dit doe je makkelijk door een paar kloddertjes lemon curd over de bovenkant te verdelen (niet volledig uitvegen) en hier vervolgens met een satprikker doorheen te swirlen. Laat minstens drie uur opstijven in de koelkast.
  7. Maak ondertussen de stevige slagroom voor de topping. Klop de overgebleven 100 gram roomkaas zacht in een kom en voeg daarna de resterende 200 milliliter slagroom in een dunne straal toe, terwijl je blijft mixen. Voeg ook de suiker toe en mix het geheel 3 5 minuten door. Je krijgt zo een mooie dikke slagroom die je op elk stuk citroen cheesecake kunt toeven. Steek in elke toef een framboos, et voil!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Citroen cheesecake bars" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Citroen cheesecake bars

  1. Smaak was goed allen die bodem…. wat heb ik verkeerd gedaan. 300gr koekjes 100gr kokos en 150gr boter wordt bij mij echt geen harde bodem. Viel helemaal uit elkaar… Dan maar serveren in een potje en er toch heerlijk van gesmuld 🙂

  2. Wat een heerlijke cheesecake is dit! Zo goed gelukt, de smaak is heerlijk zacht en fris! Echt een aanrader. Dank je wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *