Basisrecept: witte cake Dit is één van mijn favoriete recepten die ik gebruik voor mijn epic bakingprojecten. Een basisrecept voor witte cake. En met epic baking doel ik natuurlijk op de laagjestaarten, met crazy veel botercrème, ganache en toppings. Het is een vrij simpel recept voor witte cake, die lekker smeuïg is en licht van smaak. Het doet haast een beetje denken aan een lekkere botercake, maar dan net even wat luchtiger. Ben ik gek op, trouwens. BASISRECEPT WITTE CAKE VOOR LAAGJESTAARTEN De basis van het recept komt uit het boek Taarten in stijl, maar ik heb het recept aangepast door er minder suiker in te gebruiken en het recept te versimpelen. Ik hou nu eenmaal niet van recepten met teveel ingrediënten en vaak kan het ook net even makkelijker. Je kunt zelf ook gemakkelijk smaakjes toevoegen aan het beslag, maar frisse en lichte smaken passen er het beste bij. Laagjestaarten recepten Ik heb natuurlijk al de nodige laagjestaarten voor jullie gemaakt over de jaren heen. Hier een paar voorbeelden: roze laagjestaart de ultieme disco dip verjaardagstaart chocoladetaart met verenstructuur chocolade spookjestaart de enige echte snoepwinkeltaart recept Basisrecept: witte cake Dit is één van mijn favoriete recepten die ik gebruik voor mijn epic bakingprojecten. Een basisrecept voor witte cake. En met… Printen 30 minuten 25 Ingrediënten 500 gram bloem 80 gram maizena 450 gram witte basterdsuiker 2 el bakpoeder 1/2 theelepel zout 350 gram boter 10 eieren 2 tl vanille extract 500 ml yoghurt Bakvormen 20∅ Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het gewenste aantal bakvormen met een doorsnede van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.* Zeef bloem, maïzena, bakpoeder en zout en meng door elkaar. Voeg de suiker en de boter eraan toe en mix op lage snelheid tot er een korrelig deeg ontstaat. Scheid acht eieren en voeg de eiwitten stuk voor stuk toe aan het beslag, waar je na elk eiwit blijft mixen. Voeg dan ook twee hele eieren en vanille extract toe. Voeg de yoghurt in delen toe aan het beslag. Voeg eerste 1/3e deel toe en mix 2 minuten, herhaal dit voor elk 1/3e deel tot het beslag lekker luchtig is. Verdeel dan over de bakvormen en bak af in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een caketester of de cake gaar is, zet ze anders nog even terug. De cake moet terugveren als je er op drukt. Laat even afkoelen in de vormen en haal ze er vervolgens uit om af te koelen op een rooster. *Ik gebruik meestal drie bakvormen. De cakes kun je eventueel nog doorsnijden, maar je kunt het deeg ook over meer/minder bakvormen verdelen. Als je bijvoorbeeld maar twee bakvormen gebruikt dan zal het beslag minder rijzen. BEWAREN Je houdt de cakes het lekkerst vers door ze lauwwarm in vershoudfolie te verpakken en in een luchtdichte bak te leggen. Moniek Rump van Taarten in Stijl adviseert zelfs om de cakes zo een nacht te laten rusten in de koelkast. Je kunt de cakes ook prima een paar maanden invriezen.
Dat zou ik niet doen! Mijn favoriete chocoladecake recept is de basis voor deze taart: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/de-ultieme-snoepwinkeltaart/ Bakse! Liefs Mariette Beantwoorden
Dat kan zeker! Kijk maar eens hier: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/regenboog-paastaart/ Beantwoorden