Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham Tapas time! Vandaag deel ik weer één van mijn favo tapashappen met jullie. De combinatie tomaat-mozzarella-basilicum of meloen-rauwe ham kennen we inmiddels allemaal wel. Ik heb een veel genialere combinatie voor jullie: een aardbeien mozzarella spiesje met rauwe ham en basilicum. Klinkt misschien gek, maar smaakt zo waanzinnig lekker samen. Het friszoete van de aardbei, met het zoutige van de rauwe ham, het zachte van de mozzarella en een kleine kick van de basilicum. Spot on! Dit hapje vergt geen hogere wiskunde, dus je hebt het zo gemaakt. Daarnaast kleurt ‘ie ook fijn op je tapastafel. Toppertje dus. recept Aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham Een heel easy en vrolijke tapashap: een aardbei mozzarella spiesje met rauwe ham en basilicum. Klinkt misschien gek, maar smaakt zo waanzinnig lekker samen. Printen 5 minuten 20 Ingrediënten Aardbeien Rauwe ham Mozzarellabolletjes Verse basilicum Bereiding In het zakje mozzarella zaten bij mij 20 balletjes. Ik gebruikte daarom ook 20 plakjes rauwe ham, 20 kleine aardbeien (of snijd 10 grote door midden) en 20 blaadjes basilicum. Snijd het kroontje zo van de aardbei af dat je een mooie rechte kant hebt om je spiesje op te bouwen, plaats deze naar onder. Leg hiereen dubbelgevouwen plakje rauwe ham, een mozzarella bolletje en een blaadje basilicum op en jas die prikker er doorheen. Ready is je spiesje! Je kunt ze ook prima een dagje van tevoren bereiden en in een afgesloten doos in de koelkast bewaren.