Vegan challenge food diary #week2 Wow, mijn vegan challenge vliegt voorbij! Week twee is alweer klaar en nu ik dit schrijf ben ik precies op de helft van de 30 dagen. Afgelopen week was een fijne week waarin ik zowel thuis als buiten de deur héél erg chill heb gegeten. Lees je mee? DAG 8 Ik maakte een flinke pot van mijn mokka granola en verving de ahornsiroop (was op) door appelstroop. Superlekker! Ontbijt: kokosyoghurt met (extra veel ;)) mokka granola Lunch: groene salade met yummy toppings Diner: Sri Lankaanse rode curry Snacks: kiwi, appel, veel pindakaas, Ridiculously good bonbonnetjes DAG 9 Een rustig thuiswerkdagje waarop ik alle gerechten voor woensdag voorbereidde en een té lekker nieuw recept voor het avondeten uitprobeerde: de gepofte zoete aardappel met guacamole. Die guacamole maakte ik natuurlijk zonder crème fraiche, maar met een scheutje vegan yoghurt. Ontbijt: kokosyoghurt met mokka granola Lunch: Sri Lankaanse rode curry met groentes en cashews Diner: gepofte zoete aardappel gevuld met guacamole Snacks: Peer, appel, vegan granenreep, pindakaas DAG 10 Op woensdag 10 mei waren Thomas en ik 6,5 jaar samen. De perfecte kans om een 6 gangen vegan diner in elkaar te draaien, vond ik. Omdat ik de hele dag in de keuken stond heb ik voornamelijk veel lopen voorproeven en snacken van al het lekkers voor het diner, dus alle gangen vind je hieronder. De recepten volgen aankomende week en alle bijbehorende wijn heb ik voor het gemak even achterwege gelaten 😉 . Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus en kruiden Gang 2: Little gem kuipjes met bloemkoolcouscoussalade en yoghurtdip Gang 3: Smoked paprika bloemkoolkokossoep Gang 4: Mexicaanse zwarte bonenburger tussen geroosterde portobello’s met pittige tomatensaus Gang 5: Citroen spoom Gang 6: Ananas-kokoscheesecake DAG 11 Dankzij alle wijn van gisteravond voelde ik me redelijk brakjes en daar komen alle bijbehorende cravings bij om de hoek kijken.. Pittig dagje. Ontbijt: een grote punt overgebleven ananas-kokoscheesecake Lunch: twee speltrijstwafels met pindakaas & banaan en twee met hummus, avocado & rucola Diner: kleine herhaling van gisteren + gepofte zoete aardappel met bloemkoolcouscoussalade Snacks: bakje aardbeien, halve galiameloen, 2/3 reep Lovechock chocolade, bakje cashewnootjes, twee chocopindakaas havermout repen DAG 12 Door het flinke losgaan van afgelopen dagen moest ik vandaag weer even normaal doen van mezelf. Dat ging goed tot er ’s avonds twee vriendinnetjes kwamen eten, met veel Cava. Ontbijt: 2 bakjes kokosyoghurt met stukjes appel en frambozen Lunch: groene salade met een zwarte bonenburger en paprika-aubergine spread Diner: grote kom bloemkoolkokossoep Snacks: bakje cashewnoten, nachos met pittige tomatendip, een bak aardbeien, groene smoothie DAG 13 De vrijgezellendag van mijn zus! Doordat ik rond lunchtijd nog dingen aan het regelen en onderweg was, schoot lunch er een beetje bij in. Vervolgens mijn vingers eraf gebeten tijdens het boottochtje (met high tea..), maar het eten in restaurant Brasa in Amersfoort maakte alles goed. Zó lekker gegeten! Ze vergaten me helaas het juiste toetje te geven, maar gelukkig proefde ik na 1 mini hapje dat ik geen vegan ijs in mijn mond had. Shit happens. Uiteraard ook weer veel Cava en wijn gedronken. Ontbijt: grote bak kokosyoghurt met stukjes ananas Lunch: wat wortels en fruit Diner: Spaanse pinchos, brood met ei-vrije aioli, wat amandelen, een gevulde paprika met linzen en sinaasappelsorbetijs Snacks: Cava en wijn DAG 14 Even geen alcohol meer voor mij. Wel een lekker fietstochtje naar Haarlem met Thomas, waardoor ik ein-de-lijk dat fantastische tentje uit kon proberen dat ik al eeuwen volg op Insta: By Lima. Man man, wat hemels. Echt een aanrader, veel glutenvrije, vegan en vegetarische opties en alles heerlijk vers. ’s Avonds maakte Thomas zijn amazing gevulde courgettes voor me. Feest! Ontbijt: grote bak kokosyoghurt met stukjes appel Lunch: wortel-gembersoep met een dikke snee brood en een vegan taartje Diner: gevulde courgette met vega gehakt-linzenmengsel in Mexicaanse saus Snacks: 2 kokosdadelwalnotenreepjes, een bakje rozijntjes en een bak blauwe bessen Toch heb naast al dit lekkere eten ook best wel veel moeilijke momenten gehad. Op dit moment zit het me best dwars dat ik niet even een gebakken of gekookt eitje mag eten. Zeker gezien ik gado gado op de planning heb staan voor het eten morgen. Ze zeggen dat de ergste cravings na drie weken over zijn. Ik ben benieuwd!