Gezonde chocoladetaart met borwniebodem Deze gezonde chocoladetaart met brownie-achtige bodem en verantwoorde chocolademoussevulling is overheerlijk. En niet van ‘echt’ te onderscheiden, zoals mijn moeder het mooi verwoordde. Chocolademousse brownietaart Voor de meesten is een taart waar geen suiker, meel, boter en zelfs geen oven aan te pas komt geen “echte” taart. Daar denk je wel anders over als je deze vrolijke vriend heb geproefd. Gemaakt van pure ingrediënten en helemaal vegan, maar daarnaast ook glutenvrij. Ik maakte ‘m al een weekje te vroeg voor mijn moedertje, maar deze geweldige gezonde chocoladetaart is natuurlijk een onwijze topper om voor Moederdag te maken. Volgens mij maak je bijna elke moeder blij met een verantwoorde variant op een zalige chocoladetaart. Raw chocoladetaart met browniebodem Wat je kan verwachten van deze chocoladetaart? Een smeuïge browniebodem die gemaakt is met noten, dadels en cacaomoeder. Zo makkelijk, maar zó lekker. Van het browniedeeg kun je ook heel goed balletjes rollen als klein tussendoortje. Een echte energieboost. De browniebodem is gevuld met een pure, romige chocolademousse waarvoor avocado’s de basis vormen. Echt verbazingwekkend lekker en ik proefde de avocado’s er niet uit, dus daarvoor hoef je niet bang te zijn. Ik kon er niet vanaf blijven. De bonuspunten verdien je met een flinke lading rood fruit als topping. Die heb je tegelijkertijd ook wel nodig, want zij vormen het frisse element aan deze best zware chocoladetaart. Omdat deze taart best heavy is, maakte ik ‘m in een springvorm van 20 cm. Je kunt er zeker 10 – 12 chocoladetaartpunten uit halen, want zo’n puntje vult aardig. Gezonde chocoladetaart Uit Easy Vegan met Julie De basis voor dit recept voor een gezonde chocoladetaart met brownie-achtige bodem en verantwoorde chocolademousse vulling komt uit het boek ‘Easy vegan met Julie’, mijn favoriete kookboek op dit moment. Er staan hele toegankelijke, uiteenlopende vegan recepten in. Alle recepten zijn gluten- en lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers. De fotografie is mooi, de recepten zijn lekker en bevatten gelukkig niet teveel onmogelijke ingrediënten. Ook heb je de meeste recepten vrij snel gemaakt. Love it. Ik ben echt fan! Je shopt ‘m hier. Recensie mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo. recept Gezonde chocoladetaart met borwniebodem Deze chocomousse brownietaart met rood fruit is gemaakt van pure ingrediënten, dus helemaal vegan én glutenvrij. Oh en onweerstaanbaar lekker. Printen 35 minuten + opstijven 10 Ingrediënten Brownie bodem 250 gram noten 150 gram verse dadels 4 el cacaopoeder 1 tl vanillepoeder Mespunt zout Chocolademousse 2 flinke, rijpe avocado’s 90 gram cacaopoeder 210 ml amandelmelk 100 ml ahornsiroop 2 el kokosolie 1 tl vanillepoeder Verder: Rood fruit Bereiding Gezonde chocoladetaart maken Maal de noten (ik gebruikte een mix van walnoten, amandelen en hazelnoten) tot een grof meel in de keukenmachine. Week de ontpitte, verse dadels 5 minuten in kokendheet water en giet af. Voeg ze toe aan het notenmeel en mix fijn. Voeg daarna ook het cacaopoeder, vanillepoeder en zout toe, samen met een scheutje water. Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt in de keukenmachine, voeg nog wat water toe zolang dat nodig is. Beleg de bakvorm (20 cm) met bakpapier en druk het deeg hierin tot een mooie browniebodem en -korst. Zet in de vriezer terwijl je de chocomouse maakt. Smelt de kokosolie en mix dit samen met de ontpitte avocado’s, cacaopoeder, amandelmelk, ahornsiroop en vanillepoeder in de keukenmachine tot een romige chocomousse. Als het goed gemengd is proef je even of het extra cacao of zoetstof nodig heeft naar jouw smaak. Haal de browniebodem uit de vriezer en verdeel de chocomousse erover. Top af met het rode fruit en bewaar in de koelkast (maximaal vier dagen).