Slakuipjes met bloemkool tabouleh Deze slakuipjes met bloemkool tabouleh zijn een lekker en licht hapje. Dit recept is een ideaal vegan voorgerecht of amuse. En hoe leuk is het om deze feestelijke kuipjes als borrelhap te serveren? Helemaal vegan, dus lactosevrij, en ook glutenvrij. Bloemkool tabouleh maken Voor wie het nog niet kent, tabouleh is een typische Libanese couscoussalade die je in een goede falafelwrap geserveerd krijgt. De basis van bloemkool tabouleh is fijngemalen bloemkool en verse kruiden. Je kunt het dus eigenlijk zien als een Libanese tapashap. Zó lekker! En ideaal als lichte snack of wanneer je niet in één klap vol wilt zitten, zoals bij het 6 gangendiner dat ik voor Thomas maakte. Check onder de foto’s de andere gangen en natuurlijk het recept. Vegan slakuipjes met bloemkool tabouleh Benieuwd naar de andere gangen van het vegan 6 gangendiner dat ik voor Thomas maakte? Ze komen aankomende week één voor één online. Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk met en smoked paprika Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos Gang 5: Citroen spoom Gang 6: Kokos limoencheesecake recept Slakuipjes met bloemkool tabouleh Deze slakuipjes met bloemkool tabouleh zijn een superlekker fris en licht recept. Dat maakt ze een ideaal voorgerecht of feestelijke borrelhap! Printen 25 minuten 12 Ingrediënten KUIPJES 2 little gem slakropjes 1 grote avocado 3 stelen bosuitjes 1/3e komkommer 100 gram granaatappelpitjes Halve bloemkool Koriander en/of munt Handje walnoten DRESSING Amandelyoghurt Sesamolie 1 limoentje Bereiding Doe doe roosjes van de (rauwe) bloemkool in je keukenmachine en maal ze met korte pulsen van een paar secondes fijn tot je een mooie couscous-achtige kruimel hebt. Meng hier een hand fijngesneden koriander en/of munt en bosuitjes doorheen (ik hou van de combinatie) en een beetje peper en zout. Zet dan opzij. Snijd de avocado en komkommer in kleine blokjes en meng met de granaatappelpitjes en zet ook even opzij. Pers het limoentje uit in een kommetje en giet hier een scheutje sesamolie en amandelyoghurt bij. Proef even of het te zuur is, voeg anders nog wat sesamolie toe en maak op smaak met wat peper en zout (optioneel). Snijd het kontje van de little gem slakropjes af. Pel de bladeren, was ze, dep ze droog en leg daarna als kuipjes op een bordje. Schep in elk slakuipje een lepel bloemkool tabouleh en daarop een lepel van het avocadomengsel. Serveren: hak de walnoten grof en strooi dit over de kuipjes. Sprenkel het dipjes over de kuipjes en serveer het restant in een bakje erbij.