Naked carrot cake Vandaag trakteer ik op een heerlijk recept voor naked carrot cake! Dat lees je goed, een naakte taart! Zo’n mooi gezicht vind ik dat. En vooral heel erg lekker ook, deze luchtige carrot cake laagjestaart! NAKED CARROT CAKE Deze naked carrot cake (klinkt in het Nederlands nog zoveel leuker: naakte worteltjestaart HAHA) maakte ik een half jaar geleden voor de verjaardag van mijn neefje. Ik kon ‘m niet meteen online zetten, omdat ik drie dagen later startte met mijn vegan challenge én daarnaast hoort carrot cake nu eenmaal meer bij het najaar. Gelukkig is het inmiddels al een weekje herfst, dus daar is het recept. Naked cake Nog even over het begrip naked cake, want ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen weet wat dit inhoudt. Bij een naked cake wordt qua decoratie de frosting aan de buitenkant van de taart heel strak afgesmeerd. Zo strak, dat je de lagen cake er doorheen ziet schemeren. Heel mooi vind ik dat. En daarnaast ook erg lekker omdat deze taarten niet stijf staan van de frosting of botercrème. Carrot cake maken Misschien weten jullie het nog: mijn neefje eet geen taart. En helaas ook niet deze carrot cake. Deze carrot cake had hij op de verjaardag van zuslief Carolien op en ging erin als zoete koek (ha koek, daar houdt ‘ie namelijk wel van). En dat terwijl ze er extra veel wortels in had verstopt en veel minder suiker in had gedaan. Een toprecept, ook ik kon er écht niet vanaf blijven. Nu ben je benieuwd wat mijn neefje van de taart vond? Hij heeft ‘m niet willen proeven. Te druk met zijn nieuwe speelgoed en te koppig om onder dwang een stukje taart te proeven. Oh well, als je jarig bent beslis je. Ook als dat betekent dat je géén taart wilt. En geen zorgen, de taart is schoon opgegaan. Yum yum! recept Naked carrot cake Vandaag trakteer ik op een heerlijk recept voor naked carrot cake! Dat lees je goed, een naakte taart! Zo'n mooi gezicht vind ik dat. Printen 60 minuten + baktijd 25 Ingrediënten 350 ml zonnebloem olie 6 eieren 300 gram fijne suiker 600 gram geraspte wortel 500 gram bloem 2 el speculaaskruiden 2 tl baking soda 2 tl bakpoeder 1/2 tl zout 100 gram walnoten 2x recept cream cheese frosting Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 3 bakvormen met een doorsnee van 20 cm in en beleg met bakpapier. Klop met een mixer de olie samen met de suiker in 5 minuten tot een witte massa. Klop eerst de wortel en daarna de eieren er n voor n doorheen. Voeg alle droge ingrediënten (behalve de walnoten) toe aan het beslag en mix een minuut door elkaar met de mixer. Hak de walnoten in stukjes en leg 20 gram apart. Roer de rest door het beslag. Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak in max. 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de cakes volledig afkoelen voor je de taart gaat opbouwen. Bereid ondertussen 2x dit recept voor cream cheese frosting. Snijd de cakes eventueel bij zodat alle lagen mooi recht zijn. Kies een taartplateau en smeer hier een klodder frosting op. Leg de eerste laag cake erop. Smeer hier een lekkere laag frosting op. Doe dit ook alvast voor de tweede en de derde laag en stapel ze vervolgens op elkaar. Knip drie rietjes af tot ze net iets korter zijn dan de hoogte van de taart. Steek deze als een driehoek van boven naar beneden in de cakes. Zo gaan de lagen niet glijden. Smeer de rest van de frosting tegen de zijkant van de taart. Smeer strak af met een taart schraper, tot je de lagen er doorheen ziet komen. Met de overige frosting kun je de bovenkant van de taart versieren. Ik gebruikte een rond spuitmondje om mooie toefjes te maken. Strooi de overgebleven stukjes walnoot op de carrot cake en geniet!