Food diary #juni2017 Mijn laatste food diary plaatste ik iets langer dan een maand geleden tijdens mijn vegan challenge. Juni was een maand waarin ik alles weer ‘mocht’ eten, maar of ik dat per se heb gedaan? Check it out yourself! Ik gaf ook een bakworkshop, voer een uurtje in een luchtballon en leerde vanalles over etiquette.. En de eerste dag zat ik nog heerlijk in lovely Porto. Het fotoverslag én de fijnste foodie tips daarvan vind je al op Zoetrecepten. LET’S GO JUNI. Vriendinnetje en kook- & bbq-queen Eline had me op de eerste vrijdag na mijn challenge uitgenodigd voor een té lekkere bbq en maakten we plannen voor een ZOETE bbq-sessie. Daar zie je aankomende vrijdag het eerste resultaat al van terug! I promise you, this will be so good. Met Laura reisde ik een dagje af naar Limburg om lieve kleine Zoë van Lian te ontmoeten. Zo bijzonder! Een beschuitje met muisjes ontbrak natuurlijk niet. Becel nodigde ons uit voor een vegan lunch bij hun op kantoor om de gave plannen voor onze samenwerking te bespreken. Ze hadden het mega idyllisch aangekleed, want de hele ruimte stond vol met zonne-, koolzaad- en lijnzaadbloemen waartussen een prachtig opgedekte tafel stond. De lunch was heerlijk én we gingen zelf margarine maken. Vond ik zo tof! Dat ga ik jullie binnenkort laten zien. Credits voor deze twee kiekjes en roze vingernagel zijn voor Hare Maristeit. Tijd voor een high coffee met de nieuwe Oreo Thin & Crispy. En cheesecake. En muffins. HEAVEN! Dat alles terwijl we een lesje etiquette kregen. Zat ik dan met mijn gescheurde jeans.. Very lady like. Uiteraard wel heel goed opgelet. Wist jij dat je servet dubbelgevouwen op je schoot hoort te liggen, met de open kant naar jou toe zodat je daartussen aan de binnenkant je mond af kunt vegen? Grappig! Ik ging een dagje naar Haarlem om gezellig met Laura bij te kletsen én een proefvideo op te nemen. Op het menu: Nieuw-Zeelands snoep. Héél veel snoep. Misselijk naar huis kan ik je vertellen, maar gelukkig moest ik nog 19 kilometer fietsen voordat ik thuis was. Ook reisden we een weekendje af richting Gelderland waar mijn ouders wonen. Hier kwamen we net terug en gaat de zon bijna onder achter de mooie Westerkerk. Ik ben gék op verse springrolls, dus ik dacht hé, laat ik dat eens in nori-vellen proberen. Want dat is reuze gezond. En blijkbaar ook heel lekker. Natúúrlijk met een homemade hoisinsausje. Nieuw favorietje! Met mijn lieve vriendinnetje Marieke had ik al heel lang een ballonvaart op de planning. Wát een speciale ervaring. Op de grond krijg je een glaasje bubbels om te vieren dat de vlucht geslaagd was en je tot ‘adel’ bent verheven. Waarom dat precies is, zal ik geheim houden voor als je zelf nog eens gaat ballonvaren ;). Ik sloot de maand af met een paar dagen in Amersfoort, bij mijn zus Carolien die uiteraard in het teken stond van zoetigheid! Eerst gaf ik een bakworkshop aan 12 meiden voor het feestje van mijn nichtje. Wat is dat wáánzinnig leuk om te doen. We maakten Oreo truffels, Nutella fudge, bonbons en homemade snickers. Met dat laatste zijn mijn nichtje Sofie en haar bestie Fiene druk bezig op deze foto: Daarna sloegen Carolien en ik zelf nog knetterhard aan het bakken en heb ik mijn zus een kleine cursus foodfotografie gegeven. ’s Avonds kwam onze andere zus onze verse gebakken uitprobeersels proeven. Zó gezellig! Ik heb deze maand trouwens ook goed genoten van de nodige festivals, terrasjes, etentjes en feestjes. Hieronder letterlijk en figuurlijk een kleine sneak peek! Hoe was jullie maand juni? Ik ben benieuwd! XO Mariette