Banaan-cake kebabs Dit BBQ toetje recept is ongelofelijk lekker! Banaan-cake kebabs, gebakken in een zoete marinade en afgetopt met pecan-karamel ijs. BANAAN-CAKE KEBABS MAKEN Wat erg fijn is aan dit BBQ toetje is dat de zoete banaan-cake kebabs lekker snel en makkelijk te maken zijn. Én je bereidt gemakkelijk een grote hoeveelheid. Dat komt dus mooi uit als je een grote BBQ wil voorbereiden. Om je een idee te geven wat je kunt verwachten van dit NNQ nagerecht: Banaan en cake aan een stokje, ingesmeerd met een lekkere marinade (ook al is het een toetje, het komt wel van de BBQ hè) op basis van bruine basterdsuiker en boter dat ervoor zorgt dat de kebabs lekker karamelliseren op de BBQ. Je serveert de kebab met pecan-karamel ijs – zelf gekocht- en geroosterde stukjes pecannoot. Hier scoor je punten mee tijdens de BBQ. LEKKERSTE BBQ TOETJE Banaan-cake kebabs. Het klinkt eigenlijk wat vreemd, maar dit was voor mij de onverwachte winnaar van alle BBQ toetjes die Eline en ik afgelopen zomer hebben uitgeprobeerd. Het idee stond eerst in mijn ‘misschien’-lijstje, maar omdat Eline en haar vriend moesten watertanden bij de gedachte heeft ‘ie toch een try-out gekregen. Thank god, want dit had ik niet willen missen. En jullie dus ook niet! BBQ DESSERTS De hele zomer van ’17 kun je elke sweet friday een lekker toetje van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd. Nieuwsgierig naar alle BBQ toetjes? Bekijk al mijn BBQ recepten hier. recept Banaan-cake kebabs Banaan-cake kebabs van de BBQ, de onverwachtse winnaar onder de BBQ toetjes. Gekarameliseerde banaan en cake aan een stokje met ijs en geroosterde pecannootjes. Printen 20 minuten 6 Ingrediënten 3 plakken cake 2 eetlepels boter 1 eetlepel bruine suiker 1/4 theelepel kaneel 3 bananen Pecan-karamelijs Handje pecannoten, geroosterd en gehakt Bereiding Voorbereiding Bak een cake volgens dit recept (aan een paar plakken heb je voldoende). Laat volledig afkoelen voor gebruik. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant-en-klare cake gebruiken. Leg de satéstokjes ruim op tijd te weken in een bak met water zodat deze niet aanbranden op de BBQ. Banaan-cake kebabs maken Snijd de plakken cake en de banaan in grove stukken. Ongeveer 6 stukken per plak / banaan. Rijg deze stukken om en om aan de satéstokjes. Smelt de boter en meng deze met de bruine suiker en kaneel. Smeer de banaan-cake kebabs aan alle kanten in met de kaneelmarinade en leg de kebabs hierna op de grill van de BBQ. Rooster kort aan alle kanten (door de suiker verbrandt de cake snel). BBQ toetje serveren Je kunt ervoor kiezen om alle losse ingrediënten nu op tafel te zetten (de kebabs, een schaaltje met de gehakte pecannoten en het ijs) en iedereen z’n eigen dessert te laten bouwen, dat vind ik altijd erg gezellig. Maar misschien schotel je jouw gasten graag een perfect opgemaakt BBQ dessert voor: gebruik dan ongeveer 3 stukjes banaan en 3 stukjes cake per dessert, met een bolletje ijs erbij en wat stukje geroosterde pecannoot er overheen gestrooid. Serveer direct! Baktips Wil je dit BBQ toetje veganistisch of lactosevrij maken? Gebruik dan mijn recept voor vegan cake en serveer het met zelfgemaakt kokosijs. Mmm!