Ga naar de inhoud
BBQ toetje: gerookte chocolademousse
BBQ 28 juli 2017

BBQ toetje: gerookte chocolademousse

BBQ toetje: gerookte chocolademousse

Voor deze gerookte chocolademousse toetje is de BBQ van essentieel belang, Nieuwsgierig geworden? Check dan snel hoe makkelijk je deze chocolademousse maakt met behulp van de BBQ!

Toetje van de BBQ

HIEP HOI. It’s sweet friday again. En deze zomer betekent dat: elke vrijdag een heerlijk nieuw, zoet en zondig toetje van de BBQ.

Deze week: gerookte chocolademousse. Een dessert dat je in de basis prima zonder BBQ kunt maken, alleen raakte het dan wel z’n speciale element kwijt. Daarmee bedoel ik natuurlijk de rooksmaak.

Gerookte chocolademousse toetje van de BBQ

Gerookte chocolademousse maken

Dit toetje was het idee van mijn BBQ-queen Eline, zij zag het idee hiervoor voorbij komen in het BBQ-boek ‘David Speelt met vuur‘. Ik was vrij sceptisch over hoe we een chocolademousse van de BBQ vandaan gingen toveren, maar doordat je de room voor de chocolademousse in de BBQ rookt, krijgt het een subtiele rooksmaak.

De koelkast doet net zoals bij een gebruikelijke chocomousse het verdere werk. Een heel bijzonder en lekker effect! Zó lekker dat de glaasjes met de vinger leeg geschraapt werden.

BAKTIP! je start met de bereiding van dit BBQ toetje vóórdat je start met barbecueën. Op die manier kunnen de glaasjes chocolademousse opstijven terwijl jullie lekker barbecueën.

TOETJES VAN DE BBQ

De hele zomer kun je elke sweet friday een lekker toetje van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren.

Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd.

Nieuwsgierig naar alle BBQ toetjes? Bekijk al mijn BBQ recepten hier.

BBQ toetje: gerookte chocolademousse

recept
BBQ toetje: gerookte chocolademousse

Voor deze gerookte chocolademousse is de BBQ van essentieel belang, Nieuwsgierig geworden? Check dan snel hoe makkelijk je deze chocolademousse maakt!

30 minuten
5

Ingrediënten

  • 200 ml (kook)room
  • 160 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 80 gram suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • Verse aardbeien

Bereiding

  1. Verwarm de rookoven van je BBQ tot 75 – 100 graden en rook de (kook)room hier 10 minuten in.
  2. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Zet deze in de koelkast.
  3. Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet even opzij.
  4. Doe de kookroom in een steelpannetje en los hier op laag vuur de suiker in op. Als deze er in opgenomen is haal je het pannetje van het vuur en los je ook de gelatineblaadjes erin op en vervolgens ook de pure chocolade.
  5. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur en haal de eiwitten weer tevoorschijn. Meng 1/3e deel met een garde door het chocolade mengsel. Vouw de rest van de eiwitten er met een spatel doorheen om de luchtigheid te behouden.
  6. Verdeel het mengsel over vier bakjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "BBQ toetje: gerookte chocolademousse" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “BBQ toetje: gerookte chocolademousse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *