BBQ toetje: gerookte chocolademousse Voor deze gerookte chocolademousse toetje is de BBQ van essentieel belang, Nieuwsgierig geworden? Check dan snel hoe makkelijk je deze chocolademousse maakt met behulp van de BBQ! Toetje van de BBQ HIEP HOI. It’s sweet friday again. En deze zomer betekent dat: elke vrijdag een heerlijk nieuw, zoet en zondig toetje van de BBQ. Deze week: gerookte chocolademousse. Een dessert dat je in de basis prima zonder BBQ kunt maken, alleen raakte het dan wel z’n speciale element kwijt. Daarmee bedoel ik natuurlijk de rooksmaak. Gerookte chocolademousse maken Dit toetje was het idee van mijn BBQ-queen Eline, zij zag het idee hiervoor voorbij komen in het BBQ-boek ‘David Speelt met vuur‘. Ik was vrij sceptisch over hoe we een chocolademousse van de BBQ vandaan gingen toveren, maar doordat je de room voor de chocolademousse in de BBQ rookt, krijgt het een subtiele rooksmaak. De koelkast doet net zoals bij een gebruikelijke chocomousse het verdere werk. Een heel bijzonder en lekker effect! Zó lekker dat de glaasjes met de vinger leeg geschraapt werden. BAKTIP! je start met de bereiding van dit BBQ toetje vóórdat je start met barbecueën. Op die manier kunnen de glaasjes chocolademousse opstijven terwijl jullie lekker barbecueën. TOETJES VAN DE BBQ De hele zomer kun je elke sweet friday een lekker toetje van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd. Nieuwsgierig naar alle BBQ toetjes? Bekijk al mijn BBQ recepten hier. recept BBQ toetje: gerookte chocolademousse Voor deze gerookte chocolademousse is de BBQ van essentieel belang, Nieuwsgierig geworden? Check dan snel hoe makkelijk je deze chocolademousse maakt! Printen 30 minuten 5 Ingrediënten 200 ml (kook)room 160 gram pure chocolade 4 eieren 80 gram suiker 2 gelatineblaadjes Verse aardbeien Bereiding Verwarm de rookoven van je BBQ tot 75 – 100 graden en rook de (kook)room hier 10 minuten in. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Zet deze in de koelkast. Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet even opzij. Doe de kookroom in een steelpannetje en los hier op laag vuur de suiker in op. Als deze er in opgenomen is haal je het pannetje van het vuur en los je ook de gelatineblaadjes erin op en vervolgens ook de pure chocolade. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur en haal de eiwitten weer tevoorschijn. Meng 1/3e deel met een garde door het chocolade mengsel. Vouw de rest van de eiwitten er met een spatel doorheen om de luchtigheid te behouden. Verdeel het mengsel over vier bakjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.