Simpele kruidnoten Zelf kruidnootjes maken is heel simpel en oh zo lekker. En veel gezelliger dan gewoon een zak in de winkel kopen. Samen kneden, snoepen van het deeg en mooie balletjes draaien. Niets is leuker dan kruidnoten bakken op een druilerige zaterdagmiddag. Sinterklaasliedjes op de achtergrond. Perfectie als je het mij vraagt. De één vindt de pepernoten het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen en nog een beetje zacht zijn (yep, that would be me), anderen laten ze het liefst volledig uitharden en afkoelen voor ze deze kruidnoten opsnoepen. Deze hoeveelheid deeg is ongeveer genoeg voor een bakplaat vol kruidnoten, maar eigenlijk is dat maar een heel klein bakje vol. Ik zou dus zeker twee keer de hoeveelheid maken. Wat zeg ik? Vier keer! Wat zeg jij eigenlijk? Pepernoten of kruidnoten? Nieuwsgierig naar het verschil? recept Simpele kruidnoten Zelf kruidnootjes maken is heel simpel en oh zo lekker. En veel gezelliger dan gewoon een zak in de winkel… Printen 20 minuten 1 Ingrediënten 100 gram zelfrijzend bakmeel 50 gram bruine basterdsuiker 1 theelepel speculaaskruiden 1 mespuntje zout 60 gram roomboter (ongezouten) 1 eetlepel melk/water Bereiding Neem een kom en mix hier de boter in een paar minuten in zacht samen met het suiker. Voeg alle andere ingrediënten toe en kneed (of mix met deeghaken) het mengsel tot een soepele deegbal. Als het goed gekneed is, rol je het deeg in vershoudfolie en zet je het voor minstens een uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 160 graden. Maak met je vingers kleine balletjes ter grootte van 1 à 1,5 cm om kruidnoten te krijgen op maat van de kruidnoten uit de winkel. Dit lijkt klein, maar ze groeien flink in de oven! Je kunt ze natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf lekker vindt. Bak de kruidnoten in 15 – 20 minuten gaar.