Stroopwafeltaart Een te lekkere stroopwafeltaart met een bodem van custardcake en gevuld met banketbakkersroom en salted caramel. Jullie hebben ‘m verdiend. Stroopwafeltaart maken Het zal jullie niet ontgaan zijn, Laura heeft weer een heerlijk nieuw boek gemaakt! Het Laura’s Bakery Bakboek. Tijdens de logeersessie kwijlde mijn nichtje weg bij de stroopwafeltaart in haar boek. Ikzelf eigenlijk bij de monchou tartelettes (en bij nog veel meer hoor). In een poll op Instagram vroeg ik aan jullie welke van deze twee jullie voorkeur had. Het was een close call, maar de stroopwafeltaart won! Dus daar is ‘ie dan, maar wel met een Zoetrecepten twist. De taart in Laura’s boek heeft een bodem van stroopwafelkruimels met daarop een paar eetlepels banketbakkersroom. De romige laag daar weer bovenop is Zwitserse room (banketbakkersroom die gemengd is met luchtig geklopte slagroom). Deze bodem verving ik door een heerlijke cakelaag waarin ik een aantal eetlepels banketbakkersroom heb geswirld. Dan krijg je een zo’n lekkere custardcake. Daardoor moest ik nog wel een manier vinden om de stroopwafeltjes daarop vast te plakken. HA! Salted caramel! Die karamelsaus gebruikte ik trouwens ook nog om wat mooie swirls te maken bovenop. En man man, wat was deze stroopwafeltaart lekker. Wij aten ‘m tijdens onze Sintviering en iedereen was er gek op. HET LAURA’S BAKERY BAKBOEK Zoals ik in de inleiding al omschreef, komt de inspiratie voor deze stroopwafeltaart uit het nieuwe boek van Laura. Je kunt deze taart (of is het meest een stroopwafel cake?) dus een heus Zoetrecepten X Laura’s Bakery baksel noemen. Maar nog even over haar nieuwe boek. Wat is dit een fantastisch en heerlijk boek jongens. Deze moet regelrecht op je verlanglijstje voor Kerst! Ik wil er nog veel meer over vertellen, maar dat doe ik binnenkort in een uitgebreide review want dat verdient dit boek. Als je niet kunt wachten, dan scoor je ‘m via deze link alvast via Bol.com! recept Stroopwafeltaart Een te lekkere stroopwafeltaart met een bodem van custardcake en gevuld met banketbakkersroom en salted caramel. Jullie hebben ‘m verdiend.… Printen 45 minuten + baktijd 14 Ingrediënten 100 gram suiker 100 gram roomboter 2 eieren 100 gram bloem 1 tl bakpoeder 450 gram banketbakkersroom 200 ml slagroom Salted caramel 16 stroopwafeltjes Bereiding Voorbereiding stroopwafeltaart Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een ronde bakvorm (24 cm) met bakpapier. Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en de salted caramel al klaarstaat (opgesteven). Stroopwafeltaart maken Neem een kom en mix hier de boter in met de mixer tot een zachte crème. Voeg dan de suiker toe en klop in vijf minuten romig. Voeg de eieren n voor n toe, pas als het ene ei volledig is opgenomen, voeg je het andere ei toe terwijl je blijft mixen op medium speed. Meng het bakpoeder, bloem en een snuf zout met elkaar en spatel dit door het beslag tot het volledig gemengd is. Verdeel het beslag over de bakvorm. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bereid ondertussen 1,5 keer dit recept voor banketbakkersroom. Swirl 4 eetlepels banketbakkersroom door het cakebeslag en bak de cake gaar in ongeveer 30 minuten. Laat volledig afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de banketbakkersroom om de luchtigheid te behouden. Dit is je Zwitserse room. Zet even opzij. Maak de cake met een mesje los van de bakvorm en zet alle stroopwafeltjes vast tegen de rand door er een beetje salted caramel op te smeren en vast te plakken aan de cake. Zet de bakvorm er weer tegenaan om het een beetje tegen te houden en schep vervolgens de Zwitserse room in de taart. Smelt 6 theelepels salted caramel zodat ze weer mooi vloeibaar is en verdeel over de bovenkant. Ga er met een satéprikker doorheen zodat je mooie swirls krijgt. Zet in de koelkast om op te stijven.