Croissant wentelteefjes Iedereen was het erover eens, deze croissant wentelteefjes met jam zijn gruwelijk lekker. Het grootste gevaar? Je blijft en blijft maar eten. Afgemeten porties maken is dus mijn advies. 😉 Even geleden was ik met Thomas bij de Laatste Kruimel, een heerlijk knus tentje in hartje Amsterdam met allerlei soorten baked goods, taart en quiches. Ik bestelde een gesuikerde “french toast croissant” en ik had geen betere keuze kunnen maken. Toch blijven jam & croissants dé klassieke combinatie – en dan natuurlijk wel aardbeienjam. Dus waarom niet deze toppers combineren? Ik testte het voor je en het was fantastisch. French toast croissant Even beginnen bij het begin, wat is een “French toast croissant” dan eigenlijk? Dit lekkere gerecht valt in de categorie: het beste van twee ontbijtwerelden. Men neme French toast (wentelteefjes) en Franse croissants en combineert deze. Je maakt dus wentelteefjes van croissants, waarbij je de mogelijkheid hebt om de croissant te vullen met bijvoorbeeld aardbeienjam, speculoospasta of hazelnootpasta. Ik noem maar wat. Doordat je de croissant wentelteefjes in de pan opbakt met wat extra suiker en natuurlijk ín een laagje roomboter, ontstaat er een super decadent gerechtje. Een onwijs krokante croissant, met een lekker boterig suikerlaagje en een smeuïge vulling. Niet normaal lekker hoor, daarvoor waarschuw ik alvast even. Croissant wentelteefjes Oei oei wat bleek dat “French toast croissant”-experiment gigantisch goed uit te pakken. Man man, niet normaal zo lekker. Zo’n croissant wentelteefje is van zichzelf al een echte traktatie, maar je kunt er vanalles bij serveren om er een compleet gerecht van te maken. Ik maakte ze voor het ontbijt een serveerde een schepje kwark bij de wentelteefjes croissants. Mmmm! Je steelt hier keihard de show mee tijdens het kerstontbijt, maar het misstaat ook niet als kerst toetje. Vervang in dit geval de kwark door bijvoorbeeld vanille ijs of kokosijs. Dit artikel is gesponsord door Hero . Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Croissant wentelteefjes Steel de show bij het ontbijt of als toetje met dit recept voor croissant wentelteefjes, ook wel bekend als French toast croissants. Printen 20 minuten 4 Ingrediënten 200 ml melk 3 eieren 1 tl kaneel 4 roomboter croissants 6 el Hero aardbeienjam 2 el suiker Bereiding Klop in een diep bord of schaal de melk, eieren en kaneel door elkaar. Snijd de croissants in de lengte open en vul met een flinke eetlepel Hero aardbeienjam. Klap de croissants weer dicht en laat per n of twee stuks lekker weken in het ei-mengsel. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hier een klontje boter in smelten. Leg de croissant wentelteef(jes) hierin en bestrooi de bovenkant met wat suiker. Bak ongeveer 1,5 minuut aan elke kant. Leg de croissant wentelteefjes op een bordje en serveer eventueel met een klodder kwark n een schepje extra aardbeienjam.