COCKTAIL: Glühwein De zoveelste klassieker die nu ook eindelijk z’n welverdiende plekje op Zoetrecepten krijgt: een goeie glühwein. Wederom niet écht een cocktail, maar wel een ultiem kerstdrankje. Zelf glühwein maken Glühwein maken is zo ontzettend simpel. Echt heel fijn! Er zijn maar een paar dingetjes waar je op moet letten. Kies niet voor een dure wijn, dit proef je er uiteindelijk niet uit terug. Ga voor een vrij simpele, soepele rode wijn. De kruidigheid voeg je zelf toe. Wees niet te zuinig met de kruiden! (smaken verschillen) Voeg op het einde een scheut cognac toe tijdens het glühwein maken om de alcohol die je tijdens de verwarming bent verloren te compenseren. recept COCKTAIL: Glühwein De zoveelste klassieker die nu ook eindelijk z’n welverdiende plekje op Zoetrecepten krijgt: een goeie glühwein. Wederom niet écht een… Printen 30 minuten 4 Ingrediënten 1 fles rode wijn (750 ml) 1/2 citroen 1 sinaasappel 1 kaneelstokje 3 steranijsjes 5 kruidnagels Honing Bereiding Doe de wijn in een ruime pan. Snijd de halve citroen en de halve sinaasappel in plakjes, maar gooi de kontjes weg. Voeg de plakjes toe aan de wijn en knijp het sap van de overgebleven sinaasappel er ook in uit. Voeg ook de kruiden toe aan de wijn en verwarm op laag vuur. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken, dan verdampt alle alcohol. Verwarm voor 20 minuten en breng daarna op smaak met vier tot acht eetlepels honing. Het is heel persoonlijk hoe zoet je de glhwein wilt hebben. Hoe langer je de wijn laat staan, hoe meer de smaken van de kruiden erin zollen trekken. Voeg nu eventueel nog een extra scheut cognac toe om de verdampte alcohol te compenseren. Haal voor het serveren door een vergiet en versier het glaasje met een stukje sinaasappelschil en een kaneelstokje.