Onweerstaanbare dulce de leche brownies Sweet friday vieren we deze week extra goed met deze onweerstaanbare dulce de leche brownies. Want in het weekend mag je los. Alsof brownies an sich nog niet lekker genoeg zijn, maak ik het gewoon nog een stapje erger voor je. Ik swirlde dulce de leche (karamelspread) door het beslag voor ze de oven in gingen. Na het bakken topte ik ze af met een laag pure chocolade en bestrooide dit geheel met grove zoutvlokken. Sorry not sorry. recept Onweerstaanbare dulce de leche brownies Sweet friday vieren we deze week extra goed met deze onweerstaanbare dulce de leche brownies. Want in het weekend mag… Printen 40 minuten + baktijd 24 Ingrediënten 300 gram pure chocolade 300 gram ongezouten boter 300 gram fijne kristalsuiker 1 tl vanilleextract Flinke snuf zout 150 gram bloem 4 eieren (L) Dulce de leche TOPPING 250 gram pure chocolade 50 ml melk Grove zoutvlokken Bereiding Bereid de dolce de leche voor volgens dit recept. BROWNIES. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 2030 cm in en bekleed met bakpapier. Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen. Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren n voor n aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt. Giet het browniebeslag in de bakvorm. Verdeel de dulce de leche er in eetlepels overheen en swirl erdoor. Bak de brownies in 25-30 minuten gaar en laat afkoelen. TOPPING. Verwarm de pure chocolade en melk au bain-marie tot ze volledig gesmolten en gemengd zijn. Giet op de afgekoelde brownie en als de chocolade licht gestold is strooi je de zoutvlokken erover.