Ga naar de inhoud
Glutenvrije lemon blueberry pancakes
Gezonde bakrecepten 05 maart 2018

Glutenvrije lemon blueberry pancakes

Glutenvrije lemon blueberry pancakes

Wakker worden met een idee voor glutenvrije lemon blueberry pancakes dat ook nog eens heel erg lekker blijkt te zijn. Dat zijn de betere zondagen als je het mij vraagt.

Weekends are for pancakes zeggen ze wel, maar deze pannenkoekjes mag je op elke dag bakken voor ontbijt, brunch of lunch. Ze zijn makkelijk, gezond en daarnaast ook helemaal gluten- en lactosevrij. Ik heb er in onderstaand recept bij gezet dat het voldoende is voor twee personen, maar dat zijn ‘weekendporties‘. Ha ja, dat is een ding bij ons thuis. Wie eet er in het weekend stiekem ook grotere porties dan op een doordeweekse dag?

Kleine tip voor je begint: aan deze pannenkoekjes heb ik geraspte kokos toegevoegd. Want kokos is life. Daarnaast zorgt het ook voor een goed structuur, met enkel amandelmeel zijn ze een beetje saai. Hou je dus niet van kokos (hoe dan), voeg dan bijvoorbeeld fijne havervlokken toe. Enjoy!

Glutenvrije lemon blueberry pancakes

Glutenvrije lemon blueberry pancakes

Glutenvrije lemon blueberry pancakes

recept
Glutenvrije lemon blueberry pancakes

Wakker worden met een idee voor glutenvrije lemon blueberry pancakes dat ook nog eens heel erg lekker blijkt te zijn. Dat zijn de betere zondagen als je het mij vraagt.

10 minuten + baktijd
2

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 citroen (rasp)
  • 100 gram (soya)yoghurt
  • 100 gram amandelmeel of glutenvrij havermoutmeel
  • 6 el geraspte kokos
  • 2 handjes blauwe bessen

Bereiding

  1. Doe de bananen en eieren samen in een kom. Maal fijn met de staafmixer.
  2. Voeg de citroenrasp en (soya)yoghurt toen en maal nog even verder.
  3. Schep dan het amandelmeel en de geraspte kokos erdoor tot alles goed gemengd is en tot slot de blauwe bessen.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan op medium vuur. Schep het beslag in kleine delen in de pan (ik hou van kleine pannenkoekjes) en pak tot er bubbels ontstaan. Draai ze dan om en herhaal tot al het beslag op is.
  5. Top af met wat ahornsiroop of kokosslagroom.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Glutenvrije lemon blueberry pancakes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *