Kraamhapje: arretjescake met muisjes Ook deze sweet friday staat in het teken van kraamhappies! Deze arretjescake met muisjes is gruwelijk lekker en wederom oh so easy to make. Arretjescake is een typisch Nederlands recept, maar ik had het nog nooit gemaakt. Dacht ik zelf dan, want volgens mijn moeder maakten we dit vroeger al-tijd. Eigenlijk is het een combinatie van enkel eieren, cacao, suiker, boter en koekjes. Het idee van rauwe eieren staat me alleen totaal niet aan, dus verving ik dit door wat chocolade en slagroom. Het is tenslotte bijna weekend. En man man, wat is dit LEKKER! En verdraaid makkelijk om te maken, terwijl je er meteen veel stukjes uit haalt. Perfect als kraamhapje, voor babyshowers of als trakties! Helaas zijn traditionele muisjes niet glutenvrij of vegan, maar als je een ander vrolijk roze of blauw strooisel in huis hebt dat dit kan vervangen, dan kun je de arretjescake verder op deze manier maken: Glutenvrije arretjescake: gebruik glutenvrije koekjes, bijvoorbeeld de glutenvrije oaties van Verkade. Lactosevrije en vegan arretjescake: vervang de boter door kokosolie, de slagroom door kokosmelk en gebruik bv. Digestive biscuits (die zijn vegan!). recept Kraamhapje: arretjescake met muisjes Ook deze sweet friday staat in het teken van kraamhappies! Deze arretjescake met muisjes is gruwelijk lekker en wederom oh so easy to make. Printen 15 minuten + opstijftijd Ingrediënten 250 gram boter 200 ml slagroom 200 gram pure chocolade 75 gram cacao 200 gram basterdsuiker 250 gram biscuits 75 gram muis Bereiding Zet een ovenschaal van 25 x 20 cm klaar, belegd met een bakpapiertje. Smelt de boter, slagroom en pure chocolade samen au bain-marie. Roer goed en voeg als alles gesmolten is ook het cacaopoeder en de basterdsuiker toe. Roer twee minuten door en haal de bak van van de pan af. Laat vijf minuten afkoelen. Brokkel dan de biscuits boven het chocolademengsel en voeg hier 60 gram muisjes aan toe. Meng met een spatel door elkaar tot alles met het chocolademengsel bedekt is. Stort het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan met de spatel, totdat de bovenkant enigszins glad is. Bestrooi dan met nog wat muisjes en laat het opstijven in de koelkast. BEWAREN: max. 4 dagen goed afgesloten in de koelkast.
Super leuk dat je een glutenvrije optie en vegan optie aangeeft, helaas zijn de muisjes (in ieder geval de roze) niet vegan, en beide kleuren niet glutenvrij… :’) Maar recept ziet er dan wel weer verrukkelijk uit ! Beantwoorden
Ohnee dat meen je niet, wat suf! En weet jij toevallig of er alternatieven zijn voor de muisjes? Beantwoorden
Arretjescake kun je heel goed invriezen, maar de muisjes verkleuren erg bij het ontdooien, dus die zou ik pas aanbrengen na het ontdooien (bijvoorbeeld op een dun laagje gesmolten chocolade) Beantwoorden