Ga naar de inhoud
Kraamhapje: arretjescake met muisjes
Chocolade 29 juni 2018

Kraamhapje: arretjescake met muisjes

Kraamhapje: arretjescake met muisjes

Ook deze sweet friday staat in het teken van kraamhappies! Deze arretjescake met muisjes is gruwelijk lekker en wederom oh so easy to make.

Arretjescake is een typisch Nederlands recept, maar ik had het nog nooit gemaakt. Dacht ik zelf dan, want volgens mijn moeder maakten we dit vroeger al-tijd. Eigenlijk is het een combinatie van enkel eieren, cacao, suiker, boter en koekjes. Het idee van rauwe eieren staat me alleen totaal niet aan, dus verving ik dit door wat chocolade en slagroom. Het is tenslotte bijna weekend.

En man man, wat is dit LEKKER! En verdraaid makkelijk om te maken, terwijl je er meteen veel stukjes uit haalt. Perfect als kraamhapje, voor babyshowers of als trakties!

Helaas zijn traditionele muisjes niet glutenvrij of vegan, maar als je een ander vrolijk roze of blauw strooisel in huis hebt dat dit kan vervangen, dan kun je de arretjescake verder op deze manier maken:
Glutenvrije arretjescake:
gebruik glutenvrije koekjes, bijvoorbeeld de glutenvrije oaties van Verkade.
Lactosevrije en vegan arretjescake: vervang de boter door kokosolie, de slagroom door kokosmelk en gebruik bv. Digestive biscuits (die zijn vegan!).

Arretjescake met muisjes

Kraamhapje: arretjescake met muisjes

recept
Kraamhapje: arretjescake met muisjes

Ook deze sweet friday staat in het teken van kraamhappies! Deze arretjescake met muisjes is gruwelijk lekker en wederom oh so easy to make.

15 minuten + opstijftijd

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram cacao
  • 200 gram basterdsuiker
  • 250 gram biscuits
  • 75 gram muis

Bereiding

  1. Zet een ovenschaal van 25 x 20 cm klaar, belegd met een bakpapiertje.
  2. Smelt de boter, slagroom en pure chocolade samen au bain-marie. Roer goed en voeg als alles gesmolten is ook het cacaopoeder en de basterdsuiker toe. Roer twee minuten door en haal de bak van van de pan af.
  3. Laat vijf minuten afkoelen. Brokkel dan de biscuits boven het chocolademengsel en voeg hier 60 gram muisjes aan toe. Meng met een spatel door elkaar tot alles met het chocolademengsel bedekt is.
  4. Stort het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan met de spatel, totdat de bovenkant enigszins glad is. Bestrooi dan met nog wat muisjes en laat het opstijven in de koelkast.

BEWAREN: max. 4 dagen goed afgesloten in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Kraamhapje: arretjescake met muisjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 4

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Kraamhapje: arretjescake met muisjes

  1. Super leuk dat je een glutenvrije optie en vegan optie aangeeft, helaas zijn de muisjes (in ieder geval de roze) niet vegan, en beide kleuren niet glutenvrij… :’)
    Maar recept ziet er dan wel weer verrukkelijk uit !

    1. Arretjescake kun je heel goed invriezen, maar de muisjes verkleuren erg bij het ontdooien, dus die zou ik pas aanbrengen na het ontdooien (bijvoorbeeld op een dun laagje gesmolten chocolade)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *