Bosvruchten-citroen ijstaart Happy birthday to me! Dat vier ik met deze gezondere Hero bosvruchten-citroen ijstaart. Helemaal vegan en gemaakt met kokosyoghurt en kokosmelk, mijn favorieten. Als je midden in de zomer jarig bent dan is er eigenlijk niks lekkerders dan te trakteren op ijs, toch? De oven gaat in ieder geval niet aan vandaag ;). Deze ijstaart is een nieuw pareltje in mijn reeks met Hero jamrecepten! De ijstaart bestaat namelijk uit romig kokosijs met citroen en wordt afgewisseld door subtiele lagen Hero Minder Zoet bosvruchtenjam. Daarop een laag ingekookte blauwe bessen en granola. Een heerlijke combinatie kan ik je vertellen. Want eigenlijk ben ik niet zo’n ijsfan, maar deze bosvruchten-citroen ijstaart heeft m’n hart gestolen. Doordat ik het met kokosmelk en kokosyoghurt maak, is de ijstaart lactosevrij en vegan! Ik maakte het op smaak met citroen en een zoetmiddel naar keuze (ik gebruikte ahornsiroop), maar veel heb je niet nodig door de afwisseling met bosvruchtenjam. Dit recept is gesponsord door Hero. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door benvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Bosvruchten-citroen ijstaart Happy birthday to me! Dat vier ik met deze gezondere Hero bosvruchten-citroen ijstaart. Helemaal vegan en gemaakt met kokosyoghurt en… Printen 30 minuten + opstijftijd 12 Ingrediënten 800 ml kokosmelk 450 ml kokosyoghurt 2 citroenen 4 el zoetmiddel 1 pot Hero Minder Zoet Bosvruchten 500 gram blauwe bessen (diepvries) 250 gram granola Bereiding Doe alle kokosmelk en -yoghurt in een kom en rasp de schil van de citroen hierboven. Pers het sap van 1 citroen uit en meng dit er samen met de rasp doorheen. Maak op smaak met het zoetmiddel en voeg eventueel wat extra toe als je een zoetekauw bent. Bekleed een cakevorm van 30 centimeter met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen. Neem de pot bosvruchtenjam en roer de jam stevig los met een lepel. Verdeel een kwart van het mengsel over de bodem van de cakevorm en strijk glad. Verdeel met een klein lepeltje 1/3e van de inhoud van de jampot over de yoghurtlaag en strooi er nog een paar blauwe bessen overheen. Herhaal dit twee keer en top tenslotte af met het laatste deel yoghurt en zet een nacht in de vriezer. Doe alle resterende blauwe bessen in een steelpan en voeg het sap van de resterende citroen eraan toe. Verwarm een aantal minuten op het fornuis terwijl je blijft roeren. Laat nu volledig afkoelen tot je het opdient. Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en zet ‘m op een schaal of plank. Decoreer de ijstaart met de afgekoelde blauwe bessen en granola. Zowel mijn mokka granola, als ‘gewone’ granola of chocolade granola smaakt er lekker bij!