Dadels met pindakaas en chocolade Oh my lord, wat is dit LEKKER: dadels met pindakaas en chocolade. Ik noem ze ook graag kleine snickers ijsjes, omdat ik ze even in de vriezer gooi. Zo’n makkelijk recept! Lekker als verkoelend tussendoortje of een perfect gezond toetje. Volle bak genieten! Vegan dadel snickers ijsjes Ze behoren tot m’n favoriete gezonde snack, dadels met een flinke lik amandelpasta of pindakaas. Het vult goed dankzij de notenpasta en ik vind het daarna een perfecte combinatie van zoet en zout – ik maak mijn amandelpasta altijd op smaak met kaneel en zout. Het leuke aan de pindakaas combinatie is dat zodra je er chocolade aan toevoegt, het aan de smaak van snickers doet denken. Nog even invriezen en je hebt een quasi gezond snickers ijsje, yeheees! Heb jij de nieuwe editie van mijn bewuste bakboek PUUR ZOET? Daar vind je o.a. dit fijne recept in terug, maar ook nog 80 andere lekkere, glutenvrije, lactosevrije recepten. Alle recepten zijn gemaakt met pure ingrediënten, met een gezonde insteek en met zo min mogelijk toegevoegde suikers. Dadels met pindakaas en chocolade Bevroren chocolade-pindakaas dadels, dat klinkt toch net even een stukje minder charmant dan dadel snickers ijsjes – máár ze zijn either way het perfecte zoete en verkoelende tussendoortje of toetje. Ze zijn lactosevrije, glutenvrij, vegan en net een stukkie gezonder dan echte snickers. 😉 Verschillende wegen leiden naar Rome, maar met deze tips krijg je het beste resultaat: Medjoul dadels. Gebruik grote, zachte medjoul dadels van goede kwaliteit. Deze worden minder hard in de vriezer en geven de dadel snickers ijsjes een lekkere bite. Pinda(kaas). Ik gebruik altijd 100% pindakaas, gemaakt van enkel pinda’s. Als je geen pinda’s in huis hebt om de chocolade pindakaas dadels mee te decoreren, gebruik dan pindakaas met grove stukjes voor de vulling (kun je ook zelf maken). Dat geeft ook een beetje die snickers vibe. Mag je geen pindakaas? Dan kun je ze ook vullen met amandelpasta! Pure chocolade. De voorraadkast is hier altijd gevuld met Callebaut chocolade. Soms gebruik ik de 54% en soms de 70 – 80% pure chocolade. De dadels zijn zoet genoeg, dus hele pure chocolade smaakt er ook nog steeds perfect bij. Grof zeezout. Laat dat alsjeblieft niet weg, tenzij je zoutarm moet eten. Grove stukjes zeezout geven een intens lekkere kick aan de dadels met pindakaas. Hoe grover het zout, hoe beter. Veel hoeft er niet op, want je wil ook zeker geen overkill. recept Dadels met pindakaas en chocolade Dadels gevuld met pindakaas en omhuld door pure chocolade. Even invriezen en je hebt een quasi gezond snickers ijsje. Zo'n makkelijk recept! Lekker als verkoelend tussendoortje of een perfect gezond toetje. Printen 20 minuten + koeltijd 8 Ingrediënten 8 grote zachte medjoul dadels 8 flinke theelepels pindakaas 100 gram pure chocolade Paar losse pinda’s en zoutvlokken Bereiding Zet een kleine snijplank klaar, bedekt met bakpapier. Ontpit de dadels door ze aan één kant open te snijden. Vul elke dadel met een flinke theelepel pindakaas. Vouw dicht en leg op het snijplankje. Herhaal voor alle dadels en leg in de vriezer voor minimaal 2 uur. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de bevroren dadels door de pure chocolade en leg terug op het bakpapier. Top meteen af met een paar halve pinda’s en wat zoutvlokken. Vries opnieuw 2 uur in. Ik vind ze het lekkerst als ze een kwartiertje op temperatuur zijn gekomen! Enjoy! BAKTIPS: Dadels met pindakaas en chocolade Je kunt ze na stap 2 ook direct door de pure chocolade halen, dan kan de pindakaas een beetje uitlopen en idem de chocolade. Als het je niet uitmaakt dat ze wat slordiger worden, dan kun je het ook prima op deze manier doen.