Epic Oreo-brownie meets sinaasappelcheesecake Vandaag deel ik dit heerlijke kunstwerk van een epic Oreo-brownie sinaasappelcheesecake met jullie! Of ik even een uniek en vrolijk baksel voor Oreo wilde maken. Dat hoef je me niet nog een keer te vragen! Het werd uiteraard een cheesecake, want het is cheesecake thema op Zoetrecepten. Stel je voor: een bodem van mega smeuïge brownie met een flinke laag Oreo koekjes erop en daarboven een hele fijne cheesecakelaag met sinaasappel. Ik deed al een klein vreugdedansje van deze smaakcombi, maar ging vervolgens pas echt los op de topping. Gekarameliseerde sinaasappelschijfjes, frambozen, slagroom en Oreo’s. LOVE IT! Volle bak genieten dus terwijl ik elke framboos en Oreo op de juiste plek positioneerde. Ik hou er zo van om al m’n creativiteit in een taart te stoppen en al helemaal met zon epic resultaat. En man man man, wat is deze oreo-brownie meets sinaasappelcheesecake gruwelijk lekker geworden. Dit is een samenwerking met Oreo. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Epic Oreo-brownie meets sinaasappelcheesecake Vandaag deel ik dit heerlijke kunstwerk van een epic Oreo-brownie sinaasappelcheesecake met jullie! Of ik even een uniek en vrolijk… Printen 75 minuten + bak- en opstijftijd 12 Ingrediënten BROWNIELAAG: 200 gram pure chocolade 150 gram ongezouten boter 150 gram fijne kristalsuiker Flinke snuf zout 75 gram bloem 2 eieren 1,5 pak Oreo-koekjes CHEESECAKELAAG: 400 gram roomkaas 125 gram suiker 125 gram sour cream 2 eieren 2 sinaasappels 1 tl vanille extract TOPPING: 2 sinaasappels 200 gram suiker 1 tl vanille extract Handje frambozen Opgeklopte slagroom Resterende Oreo’s Bereiding BROWNIELAAG. Vet een ronde bakvorm (22 cm) in en beleg de bodem met bakpapier. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter. Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen. Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren n voor n aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt. Giet het browniebeslag in de bakvorm. Beleg met Oreo’s tot de hele laag bedekt is. Zet dan even opzij. CHEESECAKELAAG. Rasp de schil van beide sinaasappels en pers het sap van 1 sinaasappel uit. Verwarm de oven voor op 140 graden. Neem een beslagkom en mix hier voor een paar minuten de roomkaas samen met de suiker en de sinaasappelschil in, tot zij zacht en glad is. Voeg dan de sour cream, het sinaasappelsap en het vanille extract toe en meng goed. Zet de mixer weg en spatel n voor n de eieren er doorheen. Giet het cheesecakemengsel op het browniebeslag en tik de bakvorm een aantal keren stevig op het aanrecht, zodat luchtbubbels verdwijnen. Bak de brownie cheesecake in 65 – 70 minuten gaar. Als de taart klaar is moeten de zijkanten steviger aanvoelen, maar de binnenkant zal nog wiebelig zijn.Zet de oven dan op een kier (en uit) en laat de taart een uur afkoelen. Haal de brownie cheesecake hierna uit de oven en maak de zijkanten voorzichtig los met een mesje. Zet de cheesecake wanneer hij voldoende afgekoeld is voor minstens vier uur in de koelkast om op te stijven. TOPPING. Snijd de sinaasappels in plakjes, gooi de kapjes weg. Doe ze in een grote pan. Kook een liter heet water en giet dit over de sinaasappelpartjes. Laat 2-3 minuten weken en leg ze daarna op keukenpapier, dep droog. Neem een steelpannetje en maak suikerwater van de 200 gram suiker, 150 ml water en het vanille extract (kook dit samen tot de suiker volledig opgelost is). Doe de sinaasappelpartjes weer in de pan en giet de suikerkaramel erover. Zet de pan op het allerlaagste vuur en laat de partjes 45 minuten ‘sudderen’, waarbij je ze elke 15 minuten draait. Leg de partjes vervolgens op een bakpapiertje en droog ze in 20-30 minuten in een op 100 graden voorverwarmde oven. DONE! Bewaar ze in de koelkast, met een bakpapiertje ertussen zodat ze niet aan elkaar plakken. Ga los met het versieren van de bovenkant van de Oreo-brownie sinaasappelcheesecake! Dit kun je zo gek maken als je wilt, of je kunt lekker mijn patroontje namaken. En vooral: geniet van je kunstwerk!