Mango mugcake Whooo, eindelijk mijn eerste mugcake op Zoetrecepten! En lekkerder dan deze mango mugcake gaat het ook niet meer worden gok ik. Mugcakes waren twee jaar geleden een enorme hype. Binnen een minuut maak je een super simpel beslag van ei/havermout/fruit, dit giet je in een flinke mok en piep je ff op in de magnetron. Mijn probleem: ik heb geen magnetron. Dus ben ik nooit eerder ingehaakt op deze healthy ontbijttrend. MAAR, toen ik bezig was met het Geluksfactor 10 personal coachingschema van Carolina kwam ik dit recept voor een mango mugcake tegen die gewoon afgebakken kan worden in de oven. Whohoo! En man, wat is deze waanzinnig lekker! De mango mugcake is mijn lievelingsrecept uit haar hele voedingsschema en ik maak ‘m nog steeds elke week wel een keer. Het is niet alleen een snel en gezond ontbijt, maar ook glutenvrij en lactosevrij! Je moet alleen even geduld hebben tot de oven ermee klaar is en het een btje is afgekoeld. En dan, ontbijtfeestje! recept Mango mugcake Whooo, eindelijk mijn eerste mugcake op Zoetrecepten! En lekkerder dan deze mango mugcake gaat het ook niet meer worden gok… Printen 5 minuten + baktijd 1 Ingrediënten mango (125 gram) 1 ei 15 gram havermout 15 gram amandelmeel 50 g magere kwark of kokosyoghurt 1 el kokosrasp tl kaneel Bereiding Begin je dag met het maken van deze mugcake en maak je verder klaar als ‘ie in de oven staat! Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de mango, het ei, de havermout en het amandelmeel in de blender en mix door elkaar. Giet in een ovenbestendige mok (tot maximaal tweederde gevold) of gewoon in een schaaltje en bak in 20 minuten gaar. Laat dan nog een kwartiertje afkoelen terwijl je je verder klaarmaakt en serveer met kwark/kokosyoghurt, kokosrasp en kaneel.