Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch Deze te makkelijke koolhydraatarme chocoladetruffeltaart maak je in een mum van tijd en is superlekker, mede dankzij de knapperige notencrunch. Deze heerlijke smeuïge chocoladetaart is zonder suiker gemaakt, maar mét zoetstof. Wij gebruikten erythritol, daarvan heb je de helft minder nodig dan van suiker (wel fijn gezien het ook 10x zo duur is haha). Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van hele pure chocolade met een hoog cacao gehalte (>75%). Hierdoor is dit een toppertje voor iedereen die koolhydraatarm wil eten, maar toch nog een spectaculair dessert of taart op tafel wil zetten. De notencrunch maakt het helemaal af en het is extra lekker met een paar verse bramen erbij! recept Koolhydraatarme chocoladetruffeltaart met notencrunch Deze té makkelijke koolhydraatarme chocoladetruffeltaart maak je in een mum van tijd en is superlekker, mede dankzij de knapperige notencrunch. Printen 40 minuten + opstijftijd 12 Ingrediënten CHOCOLADE TRUFFELTAART 100 gram ongezouten boter 350 gram (extra) pure chocolade (>70%) 250 ml slagroom 3-4 el erythritol* NOTENCRUNCH 250 gram gemengde noten 1 el gesmolten kokosolie 3 flinke tl vloeibare zoetstof (of honing) *Let op: van stevia gebruik je minder dan van erythritol, daarbij volstaan 3 theelepels. Bereiding CHOCOLADE TRUFFELTAART. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier. Smelt 100 gram boter met de chocolade au bain-marie . Roer goed en laat het even afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven. Klop ondertussen de slagroom stijf met de erythritol. Wanneer het chocolademengsel een beetje is afgekoeld kun je de opgeklopte slagroom hier doorheen spatelen. Doe dit rustig zodat het geheel luchtig blijft. Verdeel het chocolade-roommengsel nu over de bodem van de taartvorm. Tik een aantal keer met de bakvorm op het aanrecht zodat de luchtbubbels verdwijnen. Laat nu minstens 4 uur opstijven in de koelkast. NOTENCRUNCH. Hak de noten grof of heel kort met de pulse-knop in de blender. Roer zoetstof en kokosolie door het notenmengsel. Leg het op een bakplaat en bak in 8 minuten goudbruin, in een voorverwarmde oven op 175 graden. Serveer elk puntje taart met een volle lepel notencrunch en een aantal bramen!
Ik zou graag willen weten hoeveel koolhydraten in die choco truffel taart zitten en kalorien Beantwoorden
Net als @Nancy kijk ik altijd naar de hoeveelheid koolhydraten die in een recept zitten, misschien een tip om dit toch bij deze heerlijk uitziende gerechten te zetten. Beantwoorden
Ik heb deze taart vandaag gemaakt, en heb de voedingswaardes van alle ingrediënten bij elkaar opgeteld en kom dan op 20 gram koolhydraten, uitgaande van 12 puntjes taart Beantwoorden
Ik zou voor 1-2 eetlepels fijne kristalsuiker of poedersuiker gaan, het is sowieso een vrij puur taartje. Je kunt de vulling altijd even proeven of je het zoeter wilt! Beantwoorden
Ik vraag me af ofdat je de chocoladetaart ook kunt invriezen, zonder de noten dan. En dan in kleine portieverpakkingen? De ingredienten kunnen volgens mij gewoon ingevroren worden. Zou wel handig zijn want zo iets lekkers en dan 12 stukken, die blijven niet lang in de koelkast staan Beantwoorden