Bloedsinaasappel curd meringue taartjes Ik houd er zelf erg van om anderen ongezonde zoetjes voor te schotelen, maar ik ben niet de enige. Daarom vinden jullie in deze nieuwe rubriek, ZOETE VRIENDEN, recepten waar ik bij vrienden of familie van heb mogen genieten. Vandaag wil ik graag de bloedsinaasappel meringue taartjes aan jullie voorstellen. De klassieke lemon curd wordt hierin vervangen door bloedsinaasappel (curd). YUM! Deze heerlijke taartjes kreeg ik laatst bij mijn bakgrage zus voorgeschoteld. recept Bloedsinaasappel curd meringue taartjes Ik houd er zelf erg van om anderen ongezonde zoetjes voor te schotelen, maar ik ben niet de enige. Daarom… Printen Ingrediënten Voor 16 stuks Het deeg 300 gram bloem 150 gram koude boter 25 gram suiker 3 eetlepels ijskoud water muffinvormpjes De bloedsinaasappelcurd 125 mililiter bloedsinaasappelsap het sap van een halve citroen 150 gram suiker 3 eetlepels maizena 6 eierdooiers 150 gram boter, kamertemperatuur Meringue topping 3 eiwitten, kamertemperatuur een mespunt bakpoeder een snufje zout 125 gram basterdsuiker Bereiding Mix de bloem, de boter, 25 gram suiker en een snufje op de hoogste stand enkele seconden door elkaar. Voeg de lepels ijskoud water toe tot het een samenhangend deeg wordt. Vorm er vervolgens zo snel mogelijk een deegbal van en verpak het in vershoudfolie. Zet de bal vervolgens een uur in de koelkast om te rusten. Vet de muffinvormpjes alvast in en verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif de aanrecht met een beetje bloem en rol de bal deeg vervolgens dun uit. Bekleed de muffinvormpjes met het deeg en snijd de randjes netjes bij. Bak de bodempjes vervolgens in 15 tot 20 minuten. Neem een steelpan en meng het bloedsinaasappelsap, citroensap, de eierdooiers, bloem, maïzena en de 150 gram suiker en breng het op laag vuur aan de kook. Zorg dat je ongeveer 10 minuten blijft roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel indikt. Haal het hierna van het vuur en roer de boter erbij tot het een egale curd wordt. Verdeel de bloedsinaasappelcurd over de afgekoelde bodempjes en dek het af met een theedoek. Zet de oven nu op 170 graden. Neem een vetvrije kom en klop de eiwitten met het bakpoeder en het snufje zout stijf. Voeg in kleine beetjes de basterdsuiker toe. Wanneer de suiker is opgenomen, kun je steeds iets meer suiker toevoegen. Verdeel het eiwitmengsel nu over de taartjes en maak met de bolle kant van een lepel deuken in het eiwit. Bak de taartjes nog 8 minuutjes tot de meringue (licht)goudbruin is.