Speculaas boterkoek Twee dingen waar ik gek op ben in één: speculaas boterkoek. Beter wordt het niet voor mij dit najaar! Ik kan niet omschrijven hoe ongelofelijk lekker ik deze speculaas boterkoek vindt. Ik kan je alvast verklappen dat er voor Kerst nóg een bijzondere soort boterkoek online komt, maar deze Sinterklaas-variant was de winnaar voor mij. De rest van de familie koos die andere trouwens, smaken verschillen. Maar als je net als ik gek bent op gevulde speculaas of de smaak van smeuïg deeg met een volle speculaassmaak, dan is dit ook een top recept voor jou. Net zoals elke boterkoek is ook deze speculaas boterkoek supersnel gemaakt en heb je garantie dat het niet mislukt (stoere uitspraken). Zelfgemaakte speculaaskruiden zijn het állerlekkerst. recept Speculaas boterkoek Twee dingen waar ik gek op ben in één: speculaas boterkoek. Heel erg makkelijk om te maken en vooral een heerlijk decemberrecept. Printen 15 minuten + baktijd 10 Ingrediënten 250 gram roomboter* 200 kristalsuiker 300 gram bloem 1,5 el – 2 el speculaaskruiden 1 tl kaneel Flinke mespunt zout 1 el melk / losgeklopt ei *kwaliteit van de roomboter máákt verschil in dit recept Bereiding Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn en kneed alles (behalve het ei/1 el melk) door elkaar. Maak een deegbal en laat het een uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een 20 x 20 cm bakvorm met bakpapier. Druk het deeg erin (ongeveer 1 – 1,5 cm dik) en maak het glad met een lepel. Smeer de speculaas boterkoek in met de eetlepel melk (of losgeklopt ei) en trek eventueel met een mes een klassiek ruitjespatroon. Bak in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De boterkoek zal wiebelig uit de oven komen en heeft een aantal uur (liefst een nacht in een koele ruimte) nodig om perfect op te stijven. BEWAREN: Je kunt de speculaas boterkoek buiten de koelkast bewaren op een donkere en liefst ietwat koele plek, goed afgesloten. Het blijft zeker vier dagen goed (dan is het nog het lekkerst).